vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARRetró gumikat hoz a Goodyear a darlingtoni throwback futamra

Retró gumikat hoz a Goodyear a darlingtoni throwback futamra

- Hirdetés -

A NASCAR Cup Series május 8-i, retró darlingtoni futamán a Goodyear 400-as versenyen régi gumiabroncsokkal futnak majd az autók.

Amikor a NASCAR Cup Series idén tavasszal visszatér Darlingtonba, akkor ismét legendás festéseket láthatunk majd, emellett azonban a Goodyear is retró kinézettel fog megérkezni a versenyre.

- Hirdetés -

A Darlington Raceway és a Goodyear, a NASCAR 68 éves partnere hétfőn bejelentette, hogy megújítja a Goodyear 400 szponzorációját a NASCAR egyik leghíresebb helyszínével.

A Darlington Raceway egy 1,366 mérföld hosszú ovális pálya az egyesült államokbeli Darlingtonban.

- Hirdetés -

A tavalyi versenyt Martin Truex Jr. nyerte, amelyen az autók a stock car versenyzés történelmének tiszteletére nosztalgikus festést viseltek. Ez volt a Goodyear első főszponzorációja Észak-Amerikában.

Az idei futamra május 8-án, magyar idő szerint 21:30-kor kerül sor.

Az Eagle versenyabroncsok vintage felirattal lesznek díszítve, amelyeket utoljára az 1980-1992-es Cup-szezonokban használtak.

Bár a dizájn egy visszautalás, idén ez még érdekesebb lesz az egy kerékanyával rendelkező abroncsok miatt.

A gumidizájnt a nemzeti sorozat mindhárom (Cup, Xfinity, Truck) tavaszi, Darlingtonban megrendezésre kerülő futamán használni fogják.

A festésektől kezdve a történelmi pályán át a retró gumikialakításig kevés verseny ragadja meg úgy a NASCAR hagyományait, mint a Goodyear 400” – mondta Kerry Tharp, a Darlington Raceway elnöke egy nyilatkozatban.

A NASCAR legrégebb óta folyamatosan működő partnereként a Goodyear egyedülálló módon beleszövődött a sportág történelmébe, és ideális partnere a NASCAR hivatalos retró hétvégéjének a Darlington Raceway-en.

A Goodyear 1954-ben Darlingtonban végezte első NASCAR gumiabroncstesztjét, és az első NASCAR győzelmét az 1959-es Southern 500-as futamon Darlingtonban szerezte Jim Reed pilótával a volán mögött.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss