vasárnap, április 21, 2024

Retró gumikat hoz a Goodyear a darlingtoni throwback futamra

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Cup Series május 8-i, retró darlingtoni futamán a Goodyear 400-as versenyen régi gumiabroncsokkal futnak majd az autók.

- Reklám -

Amikor a NASCAR Cup Series idén tavasszal visszatér Darlingtonba, akkor ismét legendás festéseket láthatunk majd, emellett azonban a Goodyear is retró kinézettel fog megérkezni a versenyre.

- Reklám -

A Darlington Raceway és a Goodyear, a NASCAR 68 éves partnere hétfőn bejelentette, hogy megújítja a Goodyear 400 szponzorációját a NASCAR egyik leghíresebb helyszínével.

A Darlington Raceway egy 1,366 mérföld hosszú ovális pálya az egyesült államokbeli Darlingtonban.

- Reklám -

A tavalyi versenyt Martin Truex Jr. nyerte, amelyen az autók a stock car versenyzés történelmének tiszteletére nosztalgikus festést viseltek. Ez volt a Goodyear első főszponzorációja Észak-Amerikában.

Az idei futamra május 8-án, magyar idő szerint 21:30-kor kerül sor.

Az Eagle versenyabroncsok vintage felirattal lesznek díszítve, amelyeket utoljára az 1980-1992-es Cup-szezonokban használtak.

Bár a dizájn egy visszautalás, idén ez még érdekesebb lesz az egy kerékanyával rendelkező abroncsok miatt.

A gumidizájnt a nemzeti sorozat mindhárom (Cup, Xfinity, Truck) tavaszi, Darlingtonban megrendezésre kerülő futamán használni fogják.

A festésektől kezdve a történelmi pályán át a retró gumikialakításig kevés verseny ragadja meg úgy a NASCAR hagyományait, mint a Goodyear 400” – mondta Kerry Tharp, a Darlington Raceway elnöke egy nyilatkozatban.

A NASCAR legrégebb óta folyamatosan működő partnereként a Goodyear egyedülálló módon beleszövődött a sportág történelmébe, és ideális partnere a NASCAR hivatalos retró hétvégéjének a Darlington Raceway-en.

A Goodyear 1954-ben Darlingtonban végezte első NASCAR gumiabroncstesztjét, és az első NASCAR győzelmét az 1959-es Southern 500-as futamon Darlingtonban szerezte Jim Reed pilótával a volán mögött.