szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARTy Gibbs megint nem barátkozott, jól elintézte csapattársát - VIDEÓ

Ty Gibbs megint nem barátkozott, jól elintézte csapattársát – VIDEÓ

- Hirdetés -

Ty Gibbs nem kegyelmezett csapattársának, és megnyerte a NASCAR Xfinity Series richmondi versenyét Nemechek előtt.

A NASCAR Xfinity Series szombati versenye a Richmond Raceway-en a várakozásokkal ellentétben egy meglehetősen tiszta futam volt. Legalábbis az utolsó körig az volt…

- Hirdetés -

A verseny utolsó szakaszának teljes időtartama alatt a Joe Gibbs Racing versenyzői, John Hunter Nemechek és Ty Gibbs macska-egér játékot vívtak a győzelemért, mindkét pilóta egy másodpercen belül maradt egymáshoz ezidő alatt.

Öt körrel a vége előtt aztán egymás mellé került a páros, és oda-vissza előzgették egymást – ráadásul többször össze is értek.

- Hirdetés -

A verseny utolsó körében a dolgok a tetőfokra hágtak, amikor Gibbs – aki akkor a második helyen állt – a kettes kanyar kijáratán megtolta Nemecheket, így a 19 éves pilóta a Camping World Truck Series versenyzője mellé tudott kerülni.

Gibbs ezután agresszívan későn fékezett a 3-as kanyar előtt, és szimplán letolta a pályáról riválisát.

Megérdemlem majd, ha esetleg ezt visszakapom” – mondta a 19 éves Gibbs. “Megérdemlem. A győzelmekért versenyeztünk, és nehéz őket megszerezni, úgyhogy muszáj voltam ezt megtenni.

John Hunter (Nemechek) egy kicsit gyorsabb volt, és remek versenyt futottunk. Egyszerűen csak későn fékeztem, és ki kellett ütnöm őt, hogy nyerjek. Ilyen a rövid pályás versenyzés.

Nemechek sejtelmesen, de profihoz illően nyugodtan nyilatkozott a finis után.

Ő és én hétfőn rendezzük le a dolgot. Szimplán kilökött. Meg sem próbált bekanyarodni. Tudod, a versenyzők nehezen felejtenek” – utalt ezzel arra Nemechek, hogy vissza fogja adni még ezt Gibbsnek.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss