csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARCsapattársán átgázolva nyert Ty Gibbs Richmondban

Csapattársán átgázolva nyert Ty Gibbs Richmondban

- Hirdetés -

A Joe Gibbs Racing versenyzői, Ty Gibbs és John Hunter Nemechek óriási csatájából előbbi jött ki győztesen. A 19 éves észak-karolinai idei harmadik győzelmét szerezte.

A NASCAR Xfinity sorozat idei 7. versenye a Joe Gibbs Racing versenyzőiről szólt. A délelőtti szabadedzést, valamint az időmérőt is megnyerő Ty Gibbs, és a részmunkaidős John Hunter Nemechek senki más nem engedtek közel az első helyhez. Ennek megfelelően a csapattársak a szakaszgyőzelmeket is leosztották egymás közt. Az első felvonást Nemechek, míg a másodikat Gibbs húzta be.

- Hirdetés -

A záró, 100 körös szakasz is a Joe Gibbs Racing versenyzőinek csatájáról szólt. A két sikerre éhes versenyző többször is összecsapott, a csatájuk azonban az utolsó 5 körben pörgött fel igazán. A két versenyző oda-vissza előzgette egymást, míg végül az utolsó körre Nemechek vezette fel a párost.

A korábban Las Vegasban és Atlantában is győzni tudó Gibbs azonban az utolsó kanyar bejáratánál meglökte csapattársát, aki kis híján a falban végezte, ezzel elvesztve esélyét a győzelemre.

- Hirdetés -

A Truck szériában teljes szezont futó Nemechek értelemszerűen nem volt túl boldog az esetet követően, és a verseny utáni interjúban finoman megfenyegette csapattársát.

“Nem akarok túl sokat mondani, nehogy bajba kerüljek, de egyszerűen csak áthajtott rajtam. Igazából meg sem próbálta bevenni a kanyart. De egy biztos, a versenyzők nem felejtenek!” – mondta a második helyen záró Nemechek a riporterként tevékenykedő Regan Smith-nek.

Ütközés ide vagy oda, Gibbs a verseny végén az idei 7. versenyen már 3. győzelmét ünnepelhette.

A két Joe Gibbses mögött is komoly csata zajlott, melynek komoly tétje is volt. Sam Mayer és AJ Allmendinger küzdelme ugyanis nemcsak a harmadik helyért, hanem a Dash 4 Cash értékelés megnyeréséért is zajlott. A csatát végül előbbi nyerte, bezsebelve ezzel a mini verseny győztesének járó 100.000 dollárt.

A szezon 1 hét múlva, a Martinsville-i versennyel folytatódik.

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE – LINK
- Advertisement -

Friss