back to top
péntek, június 21, 2024

Hatkörös miniverseny után nyerte Ty Gibbs az Xfinity-futamot Vegasban

Dátum:

Megosztás:

Még csak nem is Ty Gibbs rendelkezett a legerősebb autóval az Xfinity Series Las Vegas-i futamán. De nagyszerűen helyezkedett, és övé lett a győzelem.

- Reklám -

Ty Gibbs eleve a mezőny végéről kellett, hogy megkezdje az Xfinity Series szombati futamát, ráadásul kétszer is összeakadt Ryan Sieggel. Ebből az egyik ténylegesen a pályán történt, amikor Gibbs kilökte Sieget, a második pedig a bokszutcában, amikor Sieg ezért kérdőre vonta őt az időjárás miatt elrendelt piros zászló alatt.

- Reklám -

Sieg arra a riporteri kérdésre, hogy tisztáztak-e mindent, sejtelmesen felelt: „Nem hinném… Majd kiderül.

- Reklám -

Sieg ezt követően tényleg nem hagyta annyiban az esetet, és a verseny újraindítása után kevéssel szerette volna ő kiforgatni Gibbset, erre azonban ő fizetett rá. Elvesztette uralmát autója felett, ennek során pedig összegyűjtötte Sheldon Creed és Brett Moffitt autóját is.

Ekkor már némi távolságból, de Gibbs egyébként elnézést kért az esetért. „Nem ez volt életem legjobb döntése, szóval szeretnék elnézést kérni a vele történtekért tőle és az egész csapatától. Tudom, mennyi munkát fektettek ebbe a versenybe.

Miután az első két szakaszt egyaránt Noah Gragson nyerte, a végén bár harmadik lett, ezt csalódásként értékelte. „A saját, nekünk álló versenyünkben győztek le minket. Kevesek voltunk a restartnál. Ez van, jelenleg ebben a skatulyában vagyunk, úgy néz ki.

Az emlegetett restart során egy hatkörös miniverseny kezdődött a győzelemért. Ez már végképp Ty Gibbs felségterülete volt. „(Allgaier meglökése) sokat segített nekem, köszönettel tartozom érte. Remélhetőleg innen tudjuk folytatni a következőkben, és további versenyeket tudunk nyerni.