hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARBesöpörte a szombat délelőttöt Ty Gibbs

Besöpörte a szombat délelőttöt Ty Gibbs

- Hirdetés -

Kiválóan kezdődött a NASCAR Xfinity sorozat richmondi versenynapja Ty Gibbs számára. Az idei szezon eddigi egyetlen kétszeres győztese a szabadedzést követően az időmérőt is megnyerte.

A szezon első, 1 mérföldnél rövidebb helyszínén a NASCAR Xfinity sorozat programját egyetlen napba sűrítették. Ennek megfelelően helyi idő szerint kora délelőtt a szabadedzést, valamint nem sokkal később a kvalifikációt is megrendezték, melyen 42 versenyző küzdött a bejutásért, valamint a minél jobb rajthely kiharcolásáért.

- Hirdetés -

Előbbi a szabályok értelmében 4 versenyzőnek nem sikerült. Howie DiSavino, Harrison Rhodes, Matt Mills és Dillon Bassett számára ért véget a tervezettnél korábban a nap. Utóbbi egy kivezető körös megpördülésnek köszönhette utolsó helyét.

A rendhagyó módon egyfelvonásos edzésen Bassett forgásán kívül Jeb Burton próbálkozását is egy baleset szakította félbe. Az Our Motorsport versenyzője azonban sokkal jobban járt, mint a saját csapatánál próbálkozó észak-karolinai, lévén a tulajdonosi pontok okán ott lehet a verseny rajtjánál.

- Hirdetés -

Gibbs az edzés végefelé hajtott pályára, a 22.161-es legjobb ideje pedig négy versenyzővel a vége előtt az élre repítette, megelőzve az edzés korai szakaszától vezető John Hunter Nemecheket. A Gibbs után következő Hill, valamint Gragson csak Nemechek mögé, a 4., illetve a harmadik helyre tudtak bejönni, így a mindössze 19 éves észak-karolinai zsinórban második rajtelsőségét ünnepelhette.

Az austini győzelmével a pontverseny második helyére előrelépő AJ Allmendinger utolsóként nekifutva a 9. lett. A Gragsonon, Hillen és Allmendingeren kívül a 100.000 dolláros Dash 4 Cash jutalomért harcoló Sam Mayer a 11. helyen zárt, míg a legjobb újonc a 13. helyet megszerző Sheldon Creed lett.

A NASCAR Xfinity sorozat idei 7. versenye a Cup edzéseket követően, 19:30-kor rajtol.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK
- Advertisement -

Friss