vasárnap, április 14, 2024

Gibbs után Blaney is duplázott a meglepetéseket hozó richmondi időmérőn

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Kupa sorozat mezőnye is letudta a richmondi kvalifikációt. A rajtelsőséget a COTA-hoz hasonlóan Ryan Blaney szerezte meg.

- Reklám -

A szombati nap Richmondban az Xfinity futam mellett az edzésekről szól. A középső kategória tréningjeit követően a Kupásokra került sor, akik szintén egy szabadedzéssel, valamint az időmérővel kezdték az idei 7. versenyhétvége programját.

- Reklám -

Előbbin a Joe Gibbs Racing versenyzője, Kyle Busch volt a legjobb, a kétszeres bajnok az időmérőn azonban meg kellett elégednie a harmadik hellyel. A nap egyetlen nem Toyotás győzelmét épp az időmérő edzésen sikerült összehozni. Az Xfinity edzést megnyerő Ty Gibbhez hasonlóan Austinban is rajtelsőséget szerző Ryan Blaney magabiztosan verekedte be magát a legjobb 10-be, ahol 22.541-vel a legjobb időt autózta.

Blaney és Busch közé William Byron fért be. A Hendrick Motorsports versenyzője mindössze 31 ezred másodperccel maradt el a győztes időtől, Busch-t pedig 56 ezreddel előzte meg.

- Reklám -

Az incidensektől mentes edzésen a legnagyobb pozitív meglepetést Erik Jones okozta, aki az 5. helyről kezdheti meg a holnapi versenyt. A pozitív mellett persze negatív meglepetések is voltak. Ezek közé tartozik a címvédő Kyle Larson is, aki csak a 21. helyet szerezte meg, míg a tavalyi győztes Alex Bowman csak a 28. helyről rajtolhat.

A versenyre mindössze 37 nevezés érkezett, így minden versenyző részt vehet a vasárnap 21:30-kor rajtoló futamon.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK