back to top
hétfő, július 22, 2024

Búcsúzik az épített pályáktól a NASCAR-legenda, aki felidézte legszebb emlékét Watkins Glenből

Dátum:

Megosztás:

Sok mindentől köszön el visszavonulása előtt Kevin Harvick, a NASCAR 2014-es bajnoka, aki a hétvégén utolsó épített pályás versenyére készül.

Hülkenberg amerikai megfelelője kapja a Haas megüresedő ülését

- Reklám -

- Reklám -

Ugyan hátravan még a naptárból a Charlotte-i Roval, az utolsó klasszikus épített pályás verseny Watkins Glenben vár majd Kevin Harvickra, akit különleges emlék fűz a korábbi F1-es versenypályához. Ezt elevenítette fel a hétvégi verseny előtt.

„Watkins Glen (2006) az egyik kedvenc győzelmem, mert képes voltam megverni Tony Stewartot. Jó kis nap volt. Tony mindig is jó volt ott, és sok sikert ért el”  – meséli a Speedway Digestnek.

Mérföldkőhöz érkezett a NASCAR visszavonuló bajnoka

- Reklám -

Ők ketten parázs csatát vívtak az első helyért, Harvick pedig három körrel a vége előtt hajtotta végre az utolsó előzést, amivel megnyerte a versenyt, kevesebb, mint egy másodperccel Stewart előtt.

„Ez egy nagyon gyors pálya, néhány érdekes kanyarral, amik meghatározzák a sebességet az egész körön, attól függően, merre van az autód a pályán.

Arra emlékszem, hogy Tony abban az évben nagyon jó volt féktávon a Bus Stop felé menet, a hátsó egyenes végén. Watkins Glen az egyik kiemelkedő helyszíne volt az évek során, egyszerűen dominálta a versenyeket.”

Idén ugyan még nem nyert futamot, Kevin Harvick lát esélyt arra, hogy most első helyen végezzen, ha úgy alakul.

„Sok jó versenyem volt Watkins Glenben, és egy ilyen tradicionális helyszínre könnyebb is felkészülnöm, mert ismerem a pályát, a rázóköveket, a bukkanókat és az összes részletet. Emiatt magabiztos vagyok a verseny előtt.”

F1-es karriert szeretne a NASCAR-bajnok fia