péntek, április 19, 2024

Nézd újra a legdurvább befutót Watkins Glenből!

Dátum:

Megosztás:

40. élvonalbeli NASCAR-versenyére készül a Watkins Glen International, ennek apropóján pedig az NBC elővette az elmúlt évek egyik legizgalmasabb befutóját.

Búcsúzik az épített pályáktól a NASCAR-legenda, aki felidézte legszebb emlékét Watkins Glenből

- Reklám -

- Reklám -

Marcos Ambrose volt 11 éve a verseny “címvédője”, Kyle Busch az akkor még Chase-nek nevezett rájátszásért küzdött, míg Brad Keselowski a tabella elejéről várta a futamot.

Ők hárman küzdöttek meg az utolsó körben a futamgyőzelemért, és a verseny végső perceiben Busch-Keselowski-Ambrose sorrendben haladtak az élen, míg a fehér zászlót követően el nem szabadult a pokol.

- Reklám -

Először Keselowski forgatta ki Busch-t Watkins Glen egyik legveszélyesebb részén, a nagysebességű Essesben, de ettől megsérült az autója, emiatt nem tudta bevenni a sikánt. Szerencséjére a mögötte érkező Ambrose sem, így kettejük harca nem ért véget azonnal.

Egészen az utolsó kanyarig csatáztak, csak akkor tudta Ambrose végleg megszerezni az első helyet, és ezzel egyetlen győzelmét abban az évben. Sorozatban viszont másodjára tudott diadalmaskodni New York államban.

Kyle Busch végül hetedik lett, és öt versennyel később lemaradt az akkor még Chase-nek nevezett rájátszásról, míg Keselowski bajnokként ünnepelhetett a szezon végén.