back to top
vasárnap, július 21, 2024

A versenyző-társtulajdonos Keselowski vezetésével újul meg az RFK

Dátum:

Megosztás:

RFK Racing lett a Roush Fenwayből, ahol az újrabrandelt istállóban a K a csapattulajdonos, de még versenyző Brad Keselowski nevét jelöli. Az istálló várja már a szezonkezdést.

- Reklám -

2022-re Brad Keselowski a Roush Fenway Racinghez szerződött. Na nem csak egyszerűen versenyzőként, hanem társtulajdonosként is: így lett az istállóból egy névváltoztatás után RFK Racing. Keselowski tehát már nem csak a szó legszorosabb értelmében van a kormánynál, hanem vezetőként is.

- Reklám -

Nagyon boldog vagyok attól, ahogy ez az egész összeállt. Tetszik az út, amit eddig bejártunk” – fogalmaz lelkesen Keselowski. „Daytona az egyik legfontosabb hely az autósport világában, így ez egy jó alkalom, hogy rögtön lefektessük egy erős szezon alapjait a későbbiekre.

Keselowski számára eddig egyébként nem alakultak túl jól a Daytona 500-ak. Legjobb eredménye egyelőre egy harmadik hely, illetve tavaly is benne volt egy balesetben, ami miatt végül csak tizenharmadikként intették le.

- Reklám -

Voltak szép pillanataim a versenyen az elmúlt évek során, de a szerencse gyakran pártolt el mellőlem. Így most minden eddiginél jobban ég bennem a tűz, hogy hozzáadjam a Daytona 500-at is a sikereim listájához.

Keselowski csapattársa a 17-es rajtszámú autóban Chris Buescher lesz, akinek ez a hetedik Daytona 500-a. Az ő legjobb eredménye szintén egy harmadik hely, még két évvel ezelőttről.

Túl hosszú volt ez a holtszezon. Éppen ezért ki vagyok már éhezve a szezonkezdésre” – mondja Buescher. „Rengeteg dolog történt a csapat háza táján, a cél viszont maradt ugyanaz: győzelmekért harcolni minden egyes hétvégén. Kezdésnek erre kiváló alkalom a Daytona 500.

A szezonnyitó Busch Clash-en Keselowski be sem jutott a főfutamba, hasonlóan Buescherhez.

A Duelen viszont megfordult a csapat szerencséje, és Brad Keselowski, valamint Chris Buescher is győzelemmel kezdte a szezont.