hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARHivatalos: Nem lehet Brandon Brown szponzora az LGBcoin

Hivatalos: Nem lehet Brandon Brown szponzora az LGBcoin

- Hirdetés -

A NASCAR meghozta döntését, így szponzor nélkül maradt Brandon Brown, a NASCAR Xfinity Series versenyzője.

A széria egyik legmegbízhatóbb riportere, Bob Pockrass hivatalos forrásokra hivatkozva bejelentette, az LGBcoin nem kapta meg az engedélyt Brandon Brown szponzorálására.

- Hirdetés -

December 30-án Brown jelentette be, hogy az LGBcoin.io kriptopénz mémérme lesz a 86-os Chevrolet-jának elsődleges partnere.

A NASCAR illetékesei azonban ezt követően közölték, hogy semmit sem hagytak jóvá, és a csapat elhamarkodottan tette meg a bejelentést.

- Hirdetés -

Eddig úgy tűnt, talán megváltozhat a NASCAR álláspontja az esetről, azonban Január 4-én kiderült, az LGBcoin szponzorációja el lett utasítva.

A FOX Sports riportere szerint: “A szponzoráció soha nem volt hivatalosan jóváhagyva a széria által. Az én tippem: A kérelemben mindössze annyi szerepel, hogy a főtámogató egy kriptopénz és a tisztviselő, aki jóváhagyja a szponzorokat, sietve, még az ünnepek előtt megpróbálta jóváhagyni a kérelmet – ezzel is segíteni akart a csapatnak-, így nem vette észre, hogy tulajdonképpen miről van szó, és nem is beszélte meg azt a feletteseivel.”

Pockrass hozzátette, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a NASCAR weboldala, ahová a csapatok a festéseiket feltölthetik, még nem volt aktív abban az időszakban.

A széria részéről viszont 2021 novemberében már jött egy nemleges válasz a Brandonbilt Motorsports felé a “Let’s go Brandon” szponzorációval kapcsolatban.

Bármit visszautasíthat a NASCAR

A NASCAR szabályzata leírja:

  • A NASCAR megtagadhatja a versenyzőtől az eseményen való részvételt, ha a NASCAR úgy ítéli meg, hogy bármely reklám, szponzorációs vagy hasonló megállapodás, amelynek a versenyző a szerződő fele, bármely okból, károsíthatja a sportág közmegítélését, vagy káros a NASCAR-ra, a sorozat szponzorára vagy a promóterre nézve.
  • Olyan Matricák, reklámszlogenek, festési sémák és egyéb grafikai minták és szövegek a járművön, amelyeket a NASCAR előzetesen nem hagyott jóvá nem használhatók. Ezeket a crew chiefnek az esemény előtt engedélyeztetnie kell a NASCAR tisztviselőivel. A matricák felülvizsgálata és jóváhagyása, reklámszlogenek, festési sémák és egyéb grafikai tervek és szövegek a járművön való megjelenésének jóváhagyása a NASCAR kizárólagos belátása szerint történik, és ezek bármilyen okból elutasíthatóak. Minden NASCAR tag elfogadja a NASCAR jövőbeni döntéseit ilyen ügyekben.

Egy másik NASCAR újságíró, Jim Utter információ szerint az idei szezonban frissülni fog ez a szabályzat a Brandon Brown-t érintő történések miatt.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss