csütörtök, november 30, 2023

Csak vezetni szeretnék – Brandon Brown a nem kívánt népszerűségről

Dátum:

Megosztás:

Brandon Brown életének legszebb pillanatát élte át a 2021-es talladegai Xfinity versenyen. Egy politikai megnyilvánulás a nézők részéről viszont tönkretette a napját.

- Advertisement -

A 28 éves Brown 8 éves kora óta álmodozott erről a pillanatról, és valószínűleg nem találunk nála nagyobb NASCAR rajongót a garázsban.

- Advertisement -

A talladegai győzelmét azonban beárnyékolja egy nézői skandálás, amely az új politikai rezsimet szidta, és amelyet az NBC riportere akkor tévesen „Let’s go Brandon” rigmusnak hallott.

Sajnos ez a történet azóta is álmatlan éjszakákat okoz a versenyzőnek, hiszen az ellenzékben lévő politikai párt kampánya arcának szeretné őt választani, míg a szlogen a párt új mottójává vált.

- Advertisement -

Brandon Brown-t azonban nem érdekli a politika, és csak versenyezni szeretne.

„Az egész sportágunk a szponzorokra épül, így nem szeretnénk senkinek az oldalára állni. Ezzel a saját megélhetésünket tennénk kockára. Ráadásul nem szeretem a politikát és soha nem is szeretnék ezzel foglalkozni.”

Ha nem is foglalkozik a politikával, a neve már így is egyet jelent az amerikai ellenzék kormány ellenes kampányával.

„Ennek a győzelemnek egy boldog pillanatnak kellett volna lennie számomra, a csapatom és a szponzoraim számára. Egy ugródeszkának. Ehhez képest egy meme lett belőle, és már nem is nagyon merünk beszélni erről a győzelemről, mert mindig a skandálásra terelődik a szó.”

A fiatal versenyzőnek a 2021-es év jelentette az áttörést. A nyár folyamán szponzorációs problémákkal küzdött, azonban a talladegai győzelme pont jókor jött.

Az apja által üzemeltetett csapat már a megszűnés szélén állt, azonban az ekkor marketing szakos Brandon a saját kezébe vette az irányítást, és egy humoros videó segítségével új támogatókat szerzett magának.

A New York Times teljes interjúja itt található meg.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.