back to top
csütörtök, május 30, 2024

A NASCAR felmentette a rasszizmussal vádolt pilótát, de állását nem kapja vissza

Dátum:

Megosztás:

Körülbelül egy hónapig volt felfüggesztve az újonc, karrierje igencsak megváltozott ez alatt az idő alatt.

- Reklám -

Augusztus közepén saját csapata, a Legacy Motor Club, majd a NASCAR is felfüggesztette Noah Gragsont, aki egy, a BLM-mozgalom elindítóján gúnyolódó posztolt kedvelt az X-en (Twitter).

A BLM-mozgalom kirobbantóján gúnyolódókat like-olta, eltiltották a NASCAR-pilótát

- Reklám -

Azóta a pilóta maga kérte a csapatától, hogy bontsák fel a szerződést – mondván, hogy akkor hamarabb kereshet magának új állást – Gragson egy érzékenyítő tréningen is részt, hogy elkerülje a hasonló eseteket a jövőben. A NASCAR ez alapján pedig feloldotta a felfüggesztését, így papíron már visszatérhet a versenypályára.

- Reklám -

Ezalatt az időszak alatt azonban már nemcsak az idei szezonban, de a jövő évre is betöltötték a helyét. A botrány kirobbanása után hirtelen az idei szezon legjobb beugróját, Josh Berryt kérték fel, majd a szezon utolsó épített pályás versenyein Mike Rockenfellernek biztosítottak lehetőséget a 42-es autóban. A fiatal titán Carson Hocevar indulhatott háromszor is ezután, de az már biztos, hogy egyikük sem lesz a Legacy MC jövő évi pilótája.

Bejelentésük alapján az Xfinity Series idei egyik bajnokaspiránsa, John Hunter Nemechek veszi majd át Gragson korábbi helyét az időközben Toyotára váltó csapatban.

Egy NASCAR-pilóta meglepő ajánlatra inspirálta Elon Muskot?