back to top
péntek, június 21, 2024

A BLM-mozgalom kirobbantóján gúnyolódókat like-olta, eltiltották a NASCAR-pilótát

Dátum:

Megosztás:

Csapata mellett a NASCAR is “bizonytalan időre” eltiltotta azt a Noah Gragsont, akinek az online viselkedésével gyűlt meg a bajuk.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series újoncának rosszból egyenesen rémálomszerűvé alakult az első éve. Noah Gragson a legutolsó helyen áll a teljes szezonos pilóták közül, mivel egy versenyt ki kellett már hagynia sérülés miatt.

- Reklám -

Csapata, a Legacy Motor Club messze nem volt megelégedve a teljesítményével, és most úgy tűnik, végleg kirakták a las vegasi pilótát. Közleményükből nem árultak el többet, minthogy Gragson online viselkedése volt az, ami a felfüggesztéséhez vezetett, később azonban kiderült, mi volt a pontos ok.

Annyira lassú Jimmie Johnson pilótája, hogy még a szponzor is belekötött

- Reklám -

Később a NASCAR is felfüggesztette a versenyzőt, és akkor már tudni lehetett, hogy Gragson egy olyan posztot lájkolt, amiben a rendőrök kifigurázták George Floyd halálát, ami később a Black Lives Matter mozgalomhoz is vezetett.

Pont a Legacy Motor Club egyik résztulajdonosa, Jimmie Johnson volt a fő hangadó a sorozat akkori válaszában a történtekre, így érthető, miért rúgták ki azonnal a pilótát.

A hétvégi versenyen a Michigan International Speedwayen az idei „Super Sub”, Josh Berry vezetheti majd a 42-es Chevrolet-t. Berry az idei évben már a Hendrick Motorsport két autóját is vezethette, és jó teljesítményének köszönhetően leigazolta őt a Stewart-Haas Racing 2024-re.

Többször is rasszista megnyilvánulás áldozata volt a hétvégén Bubba Wallace