back to top
vasárnap, június 16, 2024

Egy NASCAR-pilóta meglepő ajánlatra inspirálta Elon Muskot?

Dátum:

Megosztás:

Miután az X-en (korábban Twitter) egyetlen like miatt rúgtak ki egy NASCAR-pilótát, a cég vezetője, Elon Musk meglepő kijelentést tett.

- Reklám -

A nagyzolásáról és polgárpukkasztó kijelentéseiről híres Elon Musk újabb merész vállalást hozott nyilvánosságra, nem sokkal azután, hogy teljes arculatváltáson igyekszik végigvinni a Twittert – avagy új nevén X-et.

- Reklám -

A Legacy Motor Club versenyzője, a 25 éves Noah Gragson egy olyan posztot like-olt, amiben a Black Lives Matter-mozgalomról ismert George Floyd halálát figurázták ki. Ezt követően csapata, majd a NASCAR is felfüggesztette a pilótát, aki ezek után maga kérvényezte menesztését, hogy adott esetben hamarabb találjon magának másik állást.

A BLM-mozgalom kirobbantóján gúnyolódókat like-olta, eltiltották a NASCAR-pilótát

- Reklám -

Nem sokkal a történtek után a hevesen a szólásszabadság mellett érvelő Elon Musk is felszólalt, nem kifejezetten ezzel kapcsolatban, de gyanúsan hasonló témában posztolt:

„Ha a munkaadód unfair módon kezelt, amiért valamit írtál vagy like-oltál ezen a platformon, mi álljuk a jogi számládat. Nincs korlát. Kérjük jelezd felénk” írja a mogul posztjában.

Sokan ironikus módon emiatt azért kezdték kritizálni a dél-afrikait, mert korábban ő is rengeteg alkalmazottat bocsátott el a cégtől azt követően, miután negatív kritikával illették munkahelyüket.

A jogi képviselők közül pedig felvetették többen is a kérdést, hogyan is lehetne-e ezt megvalósítani, illetve az sem világos, a „mi” alatt Musk kit is ért pontosan.

Gragson azóta kérvényezte a procedúrát, amellyel a NASCAR megszüntetheti majd a felfüggesztést. Csapata, az LMC pedig elengedte a szerződés hátralévő részét és azóta pótlást is találtak rá, az idei év legjobb beugrója, Josh Berry és Mike Rockenfeller személyében, legalábbis ami az idei évet illeti.