back to top
csütörtök, július 25, 2024

Teljesen hátat fordít az F1-nek a McLaren tesztpilótája

Dátum:

Megosztás:

Visszaszólt a McLaren vezérigazgatójának, Álex Palou, méghozzá az F1-es kötelezettségeivel kapcsolatban.

- Reklám -

Az IndyCar idei bajnoka végül nem szerződik át a McLarenhez, idén azonban még lett volna kötelezettsége a brit márka felé. A tavalyi megegyezés értelmében ugyan a Chip Ganassi Racing autóját vezette idén az IndyCarban, de a McLaren tesztpilótájaként az F1-es paddockba is hivatalos volt.

- Reklám -

A Miami Nagydíjon már vendégeskedett narancssárgában, majd az amerikai együléses sorozat befejeztével az összes királykategóriás versenyre hivatalos.

„Ő még mindig a tartalékpilótánk. De tekintve, hogy mennyit változtak a dolgok, szerintem nem fog megjelenni Szingapúrban, ahogy egyébként kötelessége lenne” – emelte ki Brown a The Race-nek – „De volt pár tartalékunk ebben az évben, majd az egyik ilyen megállapodást hosszabbítjuk meg.”

- Reklám -

A McLaren vezére azt is elárulta, hogy lefoglalták Palou-nak a szobát is, így amennyiben mégis megjelenik, lesz helye. Palou azonban az IndyCar szezonzáróján megerősítette, erre nem fog sor kerülni.

„Először is, nem tudnék elmenni. Mivel megnyertem a bajnokságot, először Los Angelesbe visz az utam [a díjátadó ünnepségre jövő vasárnap], aztán már a 2024-es autót teszteljük. Igen, megváltozott a terv, nem megyek F1-es versenyekre” – emelte ki az immáron kétszeres IndyCar-bajnok.

A spanyol azt is megerősítette, hogy nem beszélt még Brownnal személyesen azóta, hogy kitört volna az idei botrány, de kiemelte, nem személyes az ügy számára.

A McLaren innentől két pilóta szolgálatait is igénybe veheti. Egyrészt a motorbeszállítójuk, a Mercedes kölcsönadhatja számukra Mick Schumachert, másrészt az IndyCar-pilótájuk, Pato O’Ward is részt vett már F1-es szabadedzésen, illetve teszten is a tavalyi év végén.

Az IndyCar bajnoka elárulta, miért hagyta faképnél a McLarent