péntek, április 19, 2024

A hétvégén ismét a NASCAR-ban versenyez a Le Mans-i győztes

Dátum:

Megosztás:

Megvan a következő európai sztár, aki visszatér, a NASCAR Le Mans-i projektjének egyik főszereplője ül majd autóba méghozzá két versenyen is.

A BLM-mozgalom kirobbantóján gúnyolódókat like-olta, eltiltották a NASCAR-pilótát

- Reklám -

- Reklám -

A Legacy Motor Club 42-es autójában nincs állandó pilóta, amióta felfüggesztették Noah Gragsont rasszista megnyilvánulásai miatt. Michiganben Josh Berry ült be a helyére, a soron következő két épített pályás versenyre viszont a csapattulajdonos Jimmie Johnson egyik korábbi kollégája ül majd az autóba.

Mike Rockenfeller már tavaly debülált a NASCAR Cup Series mezőnyében, Watkins Glenben – amikor Kimi Räikkönen is először állt rajthoz – azóta pedig a Garage56-os projekt fejlesztőpilótája volt, és – Johnson mellett – tagja volt a Le Mans-ban induló legénységnek is.

Késői dráma ellenére jól sikerült a NASCAR Le Mans-i kalandja

- Reklám -

„Miután két évig együtt versenyeztünk az IMSA-ban és dolgoztunk a Garage56-projekten, már nem csak csapattársak vagyunk, de barátok is lettünk.” ecseteli kötődését a Legace Motor Club társtulajdonosához Rockenfeller.

„Hogy neki versenyezhetek, az nagyszerű megtiszteltetés. Még sosem vezettem Indyben, ez lesz a kihívás, de már vártam, hogy újra Cup-autóba ülhessek, és hálás vagyok a lehetőségért.”

Most új lehetőséget kap, így harmadik és negyedik indulására is sor kerül majd Gragson helyén a 42-es Chevrolet-ben, a két helyszín pedig Indianapolis és Watkins Glen lesz. (Rockenfeller tavaly egy második versenyen is indult a Charlotte-i roválon.)

A 2010-es Le Mans-i és daytonai győztes azonban nem az egyetlen lesz a nemzetközi sztárok közül, aki részt vesz az indianapolisi versenyen. Austin és Chicago után ismét rengeteg „road course ringer” érkezik majd a mezőnybe, hogy megmérettessék magukat.

Alakul az újabb sztárverseny a NASCAR-ban