péntek, április 19, 2024

Alakul az újabb sztárverseny a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

Újabb két korábbi F1-es pilóta lesz a mezőnyben, de képviseltetik magukat a többi sorozat résztvevői is a NASCAR beugróiként.

- Reklám -

A Trackhouse Racing kezdte a trendet, miszerint különböző bajnokságot sztárjait hívták meg egy-egy versenyre a NASCAR élvonalába, és azóta több csapat is átvette a szokást, a

- Reklám -

Sokadjára vonzza be idén másik bajnokságok versenyzőit is a NASCAR Cup Series, miután korábban egyszer két F1-es bajnokot is felmutattak, és egy újabb versenyen várják a vendégszereplőket a motorsport különböző területeiről, köztük ismét két világbajnokkal.

2023-ban először Austinban egészült ki a nemzetközi versenyzőkkel a rajtrács, akkor Jenson Button és Kimi Räikkönen mellett a Le Mans-i projekt két további résztvevője, Jimmie Johnson és Jordan Taylor (utóbbi tanácsadóként segítette a Garage 56-ot), valamint az IndyCar képviseletében Conor Daly bővítette 39 autóra a mezőnyt.

Bár adtak neki egy esélyt, végül Räikkönen és Button is csalódott a NASCAR-ban

- Reklám -

Chicagóban szintén volt kilátás a sztárok megjelenésére, a későbbi győztes Shane van Gisbergen mellett Button; a sportautós mezőny veteránja, Andy Lally és még Jimmie Johnson is benevezett. Johnson ugyan családi tragédia miatt végül elállt az indulástól, de így is komoly benyomást tettek a beugrók van Gisbergen győzelme miatt.

Az új-zélandi a másodjára is indulhat majd a sorozatban a Indianapolis épített páplyás versenyén, és méghozzá kihívót is kap egy ausztrál kollégájával, Brodie Kosteckivel egyetemben. A második debütáns, egy korábbi F1-es pilóta lesz, méghozzá a Toyota gyári alakulatával endurance világbajnokká váló Kamui Kobayashi.

„Egy ilyen teljesítmény után természetes, hogy folytatni akartunk.” – jelentette ki Justin Marks, a Trackhouse Racing csapatfőnöke.

„Shane megmutatta, hogy világszintű tehetség, és amit Chicagóban művelt, az egészen elképesztő volt. A Project91-nek, a Trackhouse Racingnek és a NASCAR összes szurkolójának jót tesz majd, hogy visszatér.” – nyilatkozta a motorsport.com-nak.

Rajtuk kívül az idei „road-course ringer” [avagy az épített pályás versenyeken induló] alakulat nevében visszatér Button, Lally és Daly is, ezzel ismét 39 autó lesz majd ott az Indianapolis Motor Speedway rajtrácsán.