back to top
vasárnap, június 16, 2024

Kiakadt az utcai verseny “amatőr” befejezésén a pole-szerző

Dátum:

Megosztás:

Scott McLaughlin idei első pole-ját nem tudta győzelemre váltani, és szerinte a versenyek jellege tehet a dologról.

- Reklám -

Történt ugyanis, hogy Kyle Kirkwood nyerte a futamot alternatív stratégájának köszönhetően került az utolsó etapra az új-zélandi elé. McLaughlin hiába érkezett mögött frissebb gumikkal, nem tudott előzni, ugyanis folyamatos sárga zászlók szakították meg a verseny menetét.

- Reklám -

„Sárga sárgát szül” – tartja a mondás, és a Team Penske pilótája egyétért azzal, hogy az újraindítás utáni körökben mindenki túl agresszív, mivel egy utcai pályán szinte az az egyetlen lehetőség az előzésre.

Előbb Linus Lundqvist került a falba, majd egy kör sem kellett ahhoz, hogy közben Jack Harvey is elveszítse első szárnyát. Bár egy sorban engedték el őket, hátul négyen is összeakadtak, és 6 körrel a vége előtt repült a piros zászló is.

- Reklám -

Az utolsó körökben sem volt teljesen tiszta a pálya, ugyanis Agustín Canapino ütközött a falba, de innentől engedték végigmenni a maradék pár kört egy lokális sárga zászlóval.

„A sport szempontjából vicc az újraindítás. Szerintem a rajt/cél vonalnál kéne indulni [nem a hosszú egyenes előtt], odáig nem is szabadna előzni.” nyilatkozta McLaughlin a motorsport.com-nak.

„Mindig lesznek sárga zászlók, de ezek a sorozatos megállások nem vetnek ránk jó fényt. És nincs is köztük semmi. Ha egyszer sárga van egy utcai pályán, mindenki azt hiszi, mindent szabad, mert végülis jogunk van rá.

Ha egy tiszta versenyt akarunk, akkor lehetett volna egy 10 körös szétlövés a végén Kyle [Kirkwood] és köztem. Ehelyett folyamatosan megálltunk. Akció az van, csak verseny nincsen.”

Nemcsak az utcai helyszíneken, de az Indy 500-on is gondot okozott a verseny azon része, amikor újra mindenki felveszi a versenytempót. Akkor Alexander Rossi panaszkodott arra, hogy nincs következménye annak, ha valaki kiugrással rengeteg pozíciót nyer.

Másodjára csúszott ki a legendás győzelem a McLaren kezei közül

„Amikor megjelenik a zöld zászló, megjelennek a kamikazék a mezőny végén, egyszerűen nekik mindegy. És ehhez minden joguk megvan, csak így borzalmas lesz a verseny vége, és amatőrnek nézünk ki.” – fejezte ki frusztrációját a mostani esettel kapcsolatban McLaughlin.