back to top
csütörtök, július 25, 2024

Dixon legendához méltó győzelmet aratott Indianapolisban

Dátum:

Megosztás:

Hihetetlen felzárkózás után lett sorozatban a 19. szezonjában is futamgyőztes Scott Dixon, amivel most már ő ugrott a második helyre a bajnokságban.

- Reklám -

Az első körben a bajnokság első három helyezettje is belekeveredett egy ütközésbe, és végül Josef Newgarden verseny véget is ért. Álex Palou tovább tudott menni, Scott Dixon pedig egy megpördülést követően eredt a mezőny után.

- Reklám -

Közben meglepetésre a legjobb időmérős helyezését maga mögött tudó Devlin DeFrancesco szerezte meg a vezetést, de igazából a pole-ból induló Graham Rahal és csapattársa, a frissen futamgyőztes Christian Lundgaard tartotta kontroll alatt a futamot.

Akivel nem számoltak, az Scott Dixon volt, aki már a verseny elején alternatív stratégiára kényszerült, ráadásul egy szettel több friss gumija maradt, mint a többieknek. Végül a verseny végén a frissebb gumikon érkező Rahal csak utolérni tudta az új-zélandit, megelőzni nem.

- Reklám -

A McLaren pilótái diktáltak még jó tempót, Pato O’Ward harmadikként ért célba, míg Alexander Rossi az ötödik helyre hozta be az autót. Köztük a dobogóról végül egy lassú kiállás miatt lemaradó Lundgaard végzett.

A listavezető Palou legrosszabb eredményét majdnem beállítva „csak” hetedik lett, de így is növelni tudta az előnyét, és két futamgyőzelemnyi pontja van három fordulóval a vége előtt.