péntek, február 23, 2024

A Formula E bajnoka is az IndyCar felé kacsingat

Dátum:

Megosztás:

Nyck De Vries azt mondja, élvezte az IndyCar-os tesztjét a Meyer Shank Racing-Honda számára, de fenntartja európai ambícióit.

- Reklám -

De Vries, a Formula E bajnoki címvédője tavaly decemberben tesztelhette az IndyCar jelenlegi autóját Sebringben.

- Reklám -

De Vries lett a leggyorsabb, megelőzve Callum Ilottot a Juncos Hollinger-Chevroletben, Stoffel Vandoorne-t az Arrow McLaren SP-Chevyben és Jack Aitken-t az Ed Carpenter Racing-Chevyben.

A csapat alapítója és társtulajdonosa, Michael Shank akkor a Motorsport.com-nak nyilatkozott.

- Reklám -

Lenyűgöző teljesítményt nyújtott. A visszajelzései nagyon-nagyon jók voltak – látszik rajta, hogy az elmúlt négy-öt évben igazán profi csapatokban versenyzett -, biztos a dolgában, és megérti az általunk használt terminológiát, és nagyon könnyen beilleszkedett.”

De Vries elismerte, hogy nagyon élvezte a tesztet, ugyanakkor nem feltétlenül előnyös hasonlatot hozott.

Nagyszerű csapat a Meyer Shank Racing. Az Egyesült Államokban teljesen más a versenyzés. Azt mondanám, hogy leginkább a Formula 2-hez hasonlítható, tekintve, hogy mindenkinek ugyanaz az autója van” – mondta De Vries.

Gyorsan otthon éreztem magam, bevallom, nagyon fizikális volt. Aztán az amerikaiak, tudod, szeretik a show-t és a versenyzést, és ez nagyon tiszta, ami eléggé üdítő.

A Formula E címvédője ugyanakkor elismerte, hogy még mindig jobbnak tartja az európai versenyzést.

A Forma-1, a hiperautók és a Formula E professzionalizmusát, a technikát és a fajta kifinomult elemeit is szeretem, mert mindegyiknek megvannak a maga kihívásai” – mondta Nick De Vries.

A fő célom az volt, hogy új tapasztalatokat szerezzek, és ez sikerült. Akár még a jövőm szempontjából is fontos lehet majd ez a teszt.

Jelenleg Európában vagyok, de mindenképp nyitva szeretném hagyni a lehetőségeimet a jövőre nézve.