szombat, február 24, 2024

Botrányos ár! 25-30 millió egy csapatért? Ennyiért nem kell!

Dátum:

Megosztás:

Legalábbis Dale Earnhardt Jr. ezt mondta legutóbbi podcastjában, ahol az volt a téma, hogy tervezi-e Cup Series csapat indítását.

- Reklám -

Dale Earnhardt Jr. egész évben a JR Motorsports csapatának a NASCAR Cup Series-be való átköltözésével kecsegtetett.

- Reklám -

Earnhardt még júniusban, a Dale Jr. Download élő adásában azzal is viccelődött, hogy reméli, le tudja majd igazolni Martin Truex Jr.-t a csapatához.

Kevesebb mint három hónappal később azonban Earnhardt azt mondja, hogy „megnyomja a szünet gombot” a Cup Series-be való belépéssel kapcsolatban.

- Reklám -

A szünetelés oka pedig nagyrészt a Race Team Alliance (RTA) (Csapatok Egyesülete) és a NASCAR jelenlegi bevételi tárgyalásaiból, valamint a jelenlegi NASCAR Cup Series csapatok veszteséges működéséből fakad.

Az egyik dolog, ami potenciális csapattulajdonosként számomra érdekes, hogy az RTA által felvázolt jelenlegi helyzet mennyire tarthatatlan” – mondta Earnhardt szokásos heti podcastjában.

Én üzletemberként gondolkozom, és jelenleg egyszerűen ha belevágsz egy csapatba, az egy veszteséges vállalkozás.

Háború szélén a NASCAR és a csapatok, nem sikerült megegyezni

Jelen állás szerint a csapatok bevételeinek 60-80 százaléka állítólag a szponzori szerződésekből származik. Tehát, ha egy csapat, mint például a Joe Gibbs Racing, elveszít egy kiemelkedő szponzort, akkor azzal elveszíti a versenyzőjét is.

Ez a tulajdonosra hárítja a felelősséget, hogy megtalálja azt a 60-80%-ot, és ha nem találja meg, akkor ki kell rúgnia az embereket” – magyarázta Earnhardt.

A csapatok egy kis védelmet akarnak. Ahelyett, hogy talán 5 millió dollárt kapnának, azt akarják, hogy ez jelentősen emelkedjen, hogy a TV-pénzek a csapatokhoz jussanak, és most már ne csak a szponzoroktól függjön, hogy ott lesznek-e a pályán.

A jelenlegi charter árak mellett Earnhardt és más leendő NASCAR Cup Series csapattulajdonosok ezért elgondolkodtak azon, hogy vajon ez-e a valódi értékük.

Egy Charter ára szó szerint kevesebb mint egy évtized alatt 2 millió dollárról 28-30 millió dollárra emelkedett az értéke. És mindenki azon tűnődik, hogy ez a 28-30 millió dolláros érték valós-e, vagy csak egy buborék” – mondta Earnhardt.