szombat, december 2, 2023

F1-es lehetőséget kap a McLarentől az IndyCar két sztárja

Dátum:

Megosztás:

A McLaren bejelentette, hogy az IndyCarban szereplő Álex Palounak és Pato O’Wardnak is lehetőséget adnak egy-egy pénteki Forma-1-es szabadedzésen.

- Advertisement -

A spanyol pilóta Daniel Ricciardo helyén az Amerikai Nagydíjon, amíg a mexikói fiatal Lando Norros helyén mutatkozhat majd be egy hivatalos F1-es versenyhétvégén a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. A wokingi istálló ezzel eleget tesz annak a szabálynak, miszerint egy csapatnak legalább 2 fiatal pilótának kell lehetőséget adnia egy-egy gyakorláson.

- Advertisement -

„Örülünk, hogy Patónak és Álexnek is lehetőséget adhatunk egy-egy pénteki gyakorlás alkalmával” – nyilatkozta a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl. –

„Álex IndyCarban elért sikerei miatt már nagyon várjuk ezt az alkalmat, mert kíváncsiak vagyunk, milyen visszajelzéseket ad majd az autóról. Mindezek mellett versenyzői szempontból is hasznos lesz számára ez a lehetőség. Álex és Pato is egyaránt jól teljesítettek a legutóbbi tesztjeik folyamán. Most pedig az MCL36 volánja mögött is lehetőséget fognak kapni a bizonyításra.”

- Advertisement -

Mindkét IndyCar pilóta nagyon várja már a „nagy napját”. Palou megjegyezte, hogy „jó érzéssel tölti el, hogy az amerikai nézőközönség előtt feszegetheti majd a McLaren határait.” O’Ward pedig alig várja, hogy „az MCL35M-mal szerzett tapasztalatát hasznosítsa az idei autó vezetésénél”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

McLaren (@mclaren) által megosztott bejegyzés