back to top
szerda, május 29, 2024

Rosenqvist: Nem engedhetünk meg magunknak még egy ilyen évet

Dátum:

Megosztás:

Felix Rosenqvist szerint a 2021-es IndyCar-szezont valahogy túl kellett élni, még egy ilyen év viszont nem fordulhat elő.

- Reklám -

Egyébként is küzdelmes volt Felix Rosenqvist számára 2021, amit ráadásul még megspékelt egy jókora baleset is Detroitban, ami miatt két futamot is ki kellett hagynia. Bár a svéd teljesítménye ezt követően némileg javult, ez is csak annyit jelentett, hogy kétszer legalább a top 10-ben zárt. Ez jókora kontrasztban volt a csapattárs Pato O’Ward teljesítményével, aki a bajnoki címért harcolt egész szezonban.

- Reklám -

Rosenqvist első két évében, még Chip Ganassi Racing-versenyzőként szerzett pole-pozíciót, futamgyőzelmet és még két további dobogót. Ehhez képest jókora visszaesés volt a tavalyi év számára, így tisztában van a helyzetével.

Nyilván nem fordulhat elő még egy ilyen év” – fogalmaz egyértelműen Rosenqvist. „Igazából szerintem nem is érdemes belemenni részletes magyarázatba, mi ment félre. Ennek a rossz szezonnak a detroiti baleset csak egy kis része volt. (A mostani szezonnal kapcsolatban) izgatottak vagyunk, nem látunk semmi arra utaló jelet, hogy az majd hasonlítana a legutóbbira.

- Reklám -

Rosenqvist hátországában is történt változás. Craig Hampson még tavaly stratégia-felelősből versenymérnök lett. Ennek volt egyébként köszönhető a formajavulás 2021 második felében. „Szeretek vele beszélgetni az autóról, illetve általánosságban is. Azt gondolom, ez egy jó dolog. Úgy érzem, szükségem is van erre a szinte apa-fia kapcsolatra. Rengeteget kommunikálunk, ráadásul személyesen is nagyon jól kijövünk.

Rosenqvist rengeteget szenvedett az Arrow McLaren SP orrnehéz beállítása miatt. „Se nekem, se Patónak nem volt egyszerű ezt az autót így vezetni. Hozzá kellett ehhez szokni. A portlandi teszten történt viszont egy jelentősebb előrelépés ezzel kapcsolatban. Onnantól kezdett minden jól alakulni.

Felix Rosenqvist a 2021-es szezont 205 szerzett ponttal a 21. helyen zárta. Csapattársa, Pato O’Ward 487 egységgel harmadikként zárta az évet.