back to top
vasárnap, május 26, 2024

Romain Grosjean lett a szurkolók kedvence

Dátum:

Megosztás:

Romain Grosjean számára szívet melengető, hogy őt választották a szurkolók kedvencüknek. Erről St. Petersburgben beszélt.

- Reklám -

Romain Grosjean rögtön a leggyorsbbnak bizonyult az Andretti Autosporthoz szerződése utáni legelső edzésen. A francia tehát gyakorlatilag épp most születik újjá a 10 F1-es szezon után. Ráadásul őt szavazták meg a szurkolók kedvencüknek is, ami nagyon jól esett neki.

- Reklám -

Nagyszerű érzés volt” – mondja Grosjean. „Mindössze egy év után, amit eddig itt töltöttem, ez egészen különleges dolog. Van egy sztorim a 10 F1-es szezonnal, a balesetemmel és a tűzzel. A főnix becenevet szoktam újabban használni magamra. Na nem a tűz miatt, hanem az újjászületésre, ami épp történik velem. Nagyon élvezek itt lenni.

A Motorsport.com által tizenegy nyelven végzett felmérésben Grosjean a szavazók 32 százalékánál végzett a top 3 valamelyikénél, majdnem 12 százalék pedig konkrétan őt nevezte meg kedvenc versenyzőjének.

- Reklám -

A szurkolók rengeteget adnak nekem. Én pedig próbálom ezt viszonozni feléjük. Grillezhettem már január elsején Floridában, ettem egy zavarbaejtően nagy mennyiségű fánkadagot, szóval egyre inkább beilleszkedem. Lassan annyira amerikai leszek, mint Colton. Az akcentusom mondjuk kicsit még francia, de dolgozom rajta! (Coltonnak) raádásul a frizurája is ugyanolyan, mint nekem volt az ő korában!

Grosjean beszélt azért a konkrét teljesítményről is. „Jó volt, nagyszerűen ment az autó. Persze nagyon nagy volt a forgalom, de szerencsére volt néhány kör, amit sikerült összerakni. Van egy jó alapunk, és ha még ezen faragunk kicsit, jöhet még több is.

Az időmérő 18:30 előtt néhány perccel kezdődik, hasonlóan a vasárnapi futamhoz.