back to top
szerda, május 29, 2024

Indul az IndyCar-szezon, jön St. Petersburg – ezeket érdemes tudnod!

Dátum:

Megosztás:

Rekordnagyságú mezőny látogat St. Petersburg utcáira a 2022-es IndyCar-szezonnyitó keretein belül. A legfontosabb információkat gyűjtöttük csokorba.

- Reklám -

Mindössze kétszer, még 2008-ban és 2012-ben látott vendégül ekkora mezőnyt, 26 autót az általán a szezon elején sorra kerülő helyszín, St. Petersburg. A versenyt tavaly Colton Herta nyerte, ha ez idén is összejönne neki, Montoya, Bourdais és Newgarden után duplázhatna következő versenyzőként. Herta számára ráadásul ez lenne sorozatban a harmadik futamgyőzelem, miután ő nyerte tavaly az utolsó kettőt is.

- Reklám -

Tatiana Calderón, Devlin DeFrancesco, Kyle Kirkwood és David Malukas itt mutatkozhatnak be újoncként. Annak idején Newgarden, Alexander Rossi, Marcus Ericsson, Felix Rosenqvist és Scott McLaughlin is itt teljesíthették első versenyüket a bajnokságban. A Firestone Grand Prix of St. Petersburg 100 körös lesz.

Ez lesz mindössze az ötödik alkalom a bajnokság történetében, hogy már februárban versenyt rendeznek. A 2003-as CART-szezon volt ezek egyike, amikor ugyanúgy St. Petersburg volt a szezonnyitó február 23-án.

- Reklám -

Nem olyan rég még egy kétnapos tesztet is rendeztek a szezonra történő felkészülésként a Sebring International Raceway rövidebbik specifikációján. Ezekből az első napon a bajnoki cím nagy esélyesének tartott Colton Herta, a másodikon pedig a Meyer Shank Racing két versenyzője zárt a legjobb idővel.

A magyar nézők szempontjából talán a legfontosabb információ a közvetítésre vonatkozik. A bajnokságot Magyarországon idén is az Arena4 közvetíti, a Firestone Grand Prix of St. Petersburg időmérőjét és a futamot is néhány perccel 18:30 előttől az Arena4+ felületén követhetitek.