back to top
csütörtök, július 25, 2024

Ilott Makaóhoz hasonlította idei első IndyCar versenyét

Dátum:

Megosztás:

Idén hat pilóta fog megküzdeni az év újonca címért, Callum Ilott pedig az utcai versenyeken autózna ki előnyt a többiekkel szemben.

- Reklám -

A 23 éves versenyző nem kevesebb, mint öt alkalommal mérette meg magát az egyik leghíresebb utcai versenyen, a Makaói Nagydíjon. Ebből négyszer a legjobb három idő valamelyikét autózta az időmérőn, egyszer megnyerte a kvalifikációs versenyt, és háromszor végzett a legjobb 10-ben.

- Reklám -

Most, első IndyCar szezonját egy utcai pályán, St. Petersburgben kezdi majd. Korábbi sikereit alapul véve Ilott jól teljesítene a naptárban található öt ilyen helyszínen.

„Igen, az ilyesmi önbizalommal lát el, egy-egy hétvége előtt.” ismerte el a brit. – „El kell ismernem, az itteni utcai pályák – de még az épített pályák is – egyenetlenebbek, mint az utcai pályák Európában.”

- Reklám -

„Egy ilyen helyszínre érkezni itt egy kicsit más, itt számít a tapasztalat és a technikai tudás. Az itteni srácoknak ez már megvan, de nekem is jut elég gyakorlás, hogy belerázódjak a dolgok menetébe. Izgatott vagyok, nem lesz könnyű, de neki kell vetni magunkat, és reménykedni.”

Ilott még egy hátránnyal rendelkezik: az egy autót számláló Juncos Hollinger Racinggel versenyzik, így nem lesz mellette egy tapasztalt csapattárs, aki átsegítse a kezdeti nehézségeken.

A többi újoncnál csak Kyle Kirkwood és Tatiana Calderón esetében áll fent ez, de Dalton Kellett az A.J.Foyt Enterprises harmadik autójában így is másfél szezonnyi tapasztalattal rendelkezik.