back to top
vasárnap, június 23, 2024

Panaszkodnak a Ganassi-versenyzők a kevés teszt miatt

Dátum:

Megosztás:

A bajnoki címvédő Álex Palou és a Ganassi sztárversenyzője, Scott Dixon sem elégedett azzal, hogy mindössze egy nap jutott nekik tesztként.

- Reklám -

Ahogy a többség, úgy a Chip Ganassi Racing versenyzői, Scott Dixon és Álex Palou is csak egyetlen napot tudott tesztelni Sebringben. Ez pedig egyikőjüknek sem tetszik igazán.

- Reklám -

Fura számomra, hogy csak egy napot tesztelhettünk” – mondja Palou. „Nagyon fárasztó volt, rengeteg dolgot kellett elvégezni. Értem, hogy jövőre új autó jön, de ezzel jelenleg limitáljuk a lehetőségeinket. A versenyhétvégék lebonyolítása viszont jó, szóval azt hiszem, ennyi belefér.

A Ganassi fiatalja, Palou nem tanult túl sok mindent a teszt során. „Semmit. Eleve amiatt, hogy épített pályára városi konfigurációval érkeztünk. Oké, elkezdjük megérteni az autót, aztán hopp, vége is a napnak. Van még némi megoldandó kérdés, ezekre St. Pete-ben remélhetőleg megoldást találunk.

- Reklám -

Scott Dixon is egyetértett Chip Ganassi Racing-csapattársával. „Nehezen fér össze az ennyire kevés teszt az ennyire magas szintű versenyzéssel. Amikor jön jövőre a hibrid motor, gondolom, megint többet fogunk majd tesztelni. A Covid-19 miatt most nincs annyi lehetőségünk, remélhetőleg ez visszaáll jövőre. A rendelkezésünkre álló időben mindenesetre nagyjából mindent sikerült elvégezni. Persze nem mindenki értette, miért megyünk épített pályára városi konfigurációval, de kihoztunk belőle valamit.

A Chip Ganassi Racing versenyzőinek nyilatkozatai óta már a tényleges 2022-es szezon is megkezdődött, az első szabadedzésen Romain Grosjean bizonyult a leggyorsabbnak.