back to top
szerda, május 29, 2024

Romain Grosjean nyerte az idei első szabadedzést

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autosport újdonsült pilótája Romain Grosjean volt a leggyorsabb a 2022-es első IndyCar edzésen.

- Reklám -

Grosjean egy tizedmásodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Colton Hertánál. Az első tíz percben az újoncok szolgáltatták az akciót, mivel erre az alkalumra egy plusz szett abroncsot kaptak. Az Andretti Autosport Hondás újonca, Devlin DeFrancesco volt az első, aki átlépte a 62 másodperces határt az 1,8 mérföldes pályán. DeFrancesco 61,8256 másodperces kört futott, ami 104,811 mérföld/órás átlagot jelent.

- Reklám -

Korábbi Indy Lights-os csapattársa, az AJ Foyt Racing színeiben versenyző Kyle Kirkwood nagyon hamar közel került hozzá, és végül meg is előzte őt, de közben a háromszoros St. Pete győztes Hélio Castroneves 61.6086-os idejével a tabella élére repítette a Meyer Shank Racing Hondát.

Megérkezett Grosjean

Castroneves ideje egészen addig kitartott, amíg az Andretti Autosport veteránjai pályára nem léptek. A csapat sztárja, Romain Grosjean 61,0525 másodperces kört produkált.

- Reklám -

Ekkor a Chevrolet legjobbja a Team Penske pilótája Scott McLaughlin volt a harmadik helyen, amíg csapattársa és kilencszeres St. Pete-i pole-győztes Will Power be nem csúszott elé a második helyre.

Herta a következő körével visszavette ezt a pozíciót, hátránya Grosjeannal szemben 0,1042 másodpercre csökkent, míg Graham Rahal és Jack Harvey a Rahal Letterman Lanigan Racing Hondáival a negyedik és hatodik helyre léptek előre, maguk közé szorítva egy  újabb Andretti autót, Alexander Rossival az ötödik helyen.

Jimmie Johnson kicsúszott

11 perccel a vége előtt Simon Pagenaud a sikeres Sebringi tesztek után a Meyer Shank Racinggel teljesített első hivatalos edzésén a negyedik helyre lépett előre, de három perccel később Jimmie Johnson a #48-as Chip Ganassi Racing Hondával a 10-es kanyarban kicsúszott. Annak ellenére, hogy az első fékje kigyulladt, miközben ő még az autóban ült, a hétszeres NASCAR bajnok megőrizte hidegvérét, és a pályabírók segítsége nélkül szállt, az incidens miatt azonban előkerült a piros zászló.

A rövid szünet után többen javítottak, amelyek közül a legjelentősebb, hogy Rinus VeeKay a kilencedik helyre jött fel az Ed Carpenter Racing Chevyvel, míg David Malukas a legjobb újoncként a 10. helyen zárta az edzést a Dale Coyne Racing Hondával. Maluka két hellyel előzte meg a 2021-es Indy Lights bajnokot, Kyle Kirkwoodot.

Jópáran csalódottak lehetnek az idejükkel

Meglepően alulteljesített a kétszeres St. Pete győztes Josef Newgarden, aki a 14. helyen zárt, annak ellenére, hogy a szabadedzés legvégén futotta leggyorsabb körét. Ami méginkább érdekes, hogy ez még mindig elég volt ahhoz, hogy megelőzze az összes Chip Ganassi Racing Hondát, akik közül a legjobb Marcus Ericsson lett a 15. helyével.

Az Arrow McLaren SP Chevyk is lemaradtak, Felix Rosenqvist és Pato O’Ward a 16. és 21. helyen zártak.

Az első szabadedzés végeredményét ide kattintva lehet megtekinteni.