back to top
vasárnap, június 23, 2024

Palou örül a kármentésnek St. Petersburgben

Dátum:

Megosztás:

Rengeteg dolog nehezítette a bajnoki címvédő Álex Palou dolgát az IndyCar szezonnyitóján. A végeredmény ehhez képest kiváló az ő megítélésében.

- Reklám -

Az IndyCar 2022-es szezonjának első futamát St. Petersburgben Scott McLaughlin nyerte lehengerlő magabiztossággal. Az új-zélandival ő sem bírt, Álex Palou végül másodikként futott be. Ennek az értékítélete abszolút pozitív a spanyol bajnoki címvédőnél.

- Reklám -

Azt gondolom, nem volt meg (a győzelemhez) a tempónk” – ismeri el realistán Palou. „(Scott) tudta, hogy hol menjen gyorsan, és bár kicsinek tűnhet a különbség, azt is, hogy hol spóroljon. Próbáltam ott lenni rajta, és hibára késztetni, ez végül nem valósult meg. De ez így is egy jó eredmény. Jó napunk volt. Pár embert el tudtam kapni a rajtnál, aztán még a hármas-négyes kanyarokban is.

Macerás hétvége volt. „Semmilyen adatunk nem volt, szerintem azt sem tudtuk, éppen mennyi üzemanyagunk van. De a csapat nagyszerű munkát végzett. Szóval ez egy kiváló eredmény. Ha nem jön (a győzelem), na bumm, előfordul. Van még sok verseny a javításra. Ez a dobogó is kiváló kezdés.

- Reklám -

Palou végül kétkiállásos taktikájának köszönhetően messze a legjobb Ganassi-versenyző lett. Dixon, három kiállás mellett döntve, csak nyolcadik lett, Rosenqvist és Johnson pedig tőlük is messze, 17. és 23. helyen zártak.

Mindenki látta, mennyire küszködtünk a hétvége elején. De azt is láthatta mindenki, ahogy ebből aztán talpraálltunk. Folyamatosan javult az autónk, és így a teljesítményünk. Ettől még az időmérős teljesítményünkön van mit javítani, hiszen csak a bemelegítésre értünk fel oda, ahol már a kvalifikáció során szerettünk volna lenni. Tavaly, ha jól emlékszem, tizenhetedik lettem itt, bármiféle értelmezhető tempó nélkül. Ma meg még a dobogó is összejött. Szóval boldog vagyok.