back to top
csütörtök, május 30, 2024

Győzelemmel tért vissza az Indy Lights-ba Matthew Brabham

Dátum:

Megosztás:

Matthew Brabham az utóbbi években messzire került az Indy Lights-tól és az IndyCartól. Most visszatért a kiindulópontra. Győzelemmel.

- Reklám -

Matthew Brabham utoljára még 2015-ben versenyzett az Indy Lights mezőnyében. Akkor a szezon első három versenyét teljesítette azok után, hogy egy évvel azelőtt még negyedik lett teljes szezonja végén. 2016-ban aztán már az IndyCar mezőnyében találtuk meg a nevét a két indianapolisi futamon, valamint indult két futamon a Formula E-ben is Andrettiéknél.

- Reklám -

Innentől kezdve Brabham eltávolodott az open wheel világától, legnagyobb sikereit a Stadium Super Trucks nevű bajnokságban érte el. Brabham itt háromszor is bajnok lett, 2018 és 2021 között csak 2020-ban nem. Igaz, a koronavírus miatt nem is értékelték azt a szezont, tehát tulajdonképpen száz százalékos a teljesítménye.

2022-re aztán Matthew Brabham visszatért az alfa ponthoz, az Indy Lightsba. A 27 éves versenyző pedig rögtön győzelemmel kezdte újra. Pedig csak a hatodik helyről rajtolhatott St. Petersburgben, azonban az első kanyar után máris harmadik volt. Később aztán Hunter McElrea kiesett előle, Rasmussent pedig két biztonsági autós periódus után gyűrte be maga alá. A nagy igyekezet közepette Brabham még az első szárnyát is megkoccolta, amikor hátulról nekiment Rasmussennek. Innentől végig nagyon óvatosan, minden rázókőtől távol maradva kellett versenyeznie.

- Reklám -

Szerencsés vagyok, hogy nyertem” – ismeri el Brabham. „De összejött. Frissítő és nagyszerű érzés. Jó visszatérni. A verseny előtt még nem láttam ezt a forgtókönyvet magam előtt a hatodik helyről rajtolva. Az én koromban sokan valószínűleg csípőből nemet mondtak volna az Indy Lights-ra. Valószínűleg az van bennük, hogy aggódnak, milyen képet fest ez róluk. Mi van akkor, ha idejönnek nagykutyaként, de aztán elverik őket? Ez egyelőre velem még nem fordult szerencsére elő. Versenyző vagyok, és csinálok mindent, amire lehetőségem van. Hát még ha győzelmi esélyem is van. Ha pedig esetleg legyőznek itt, elsőként fogok gratulálni nekik.