back to top
szerda, május 29, 2024

Palou-ék 19-re lapot húztak, szövetségi bíróságra vinnék az ügyet

Dátum:

Megosztás:

Palou jogi képviselői indítványt nyújtottak be, amelyben azt kérik, hogy az ügyfelük ellen indított pert helyezzék át szövetségi joghatóság alá.

- Reklám -

Az Álex Palou sztori 2022. július 13-án kezdődött, amikor a Ganassi Racing az opciós jogával élve meghosszabbította a szerződését, amelyet Palou letagadott, majd néhány órával később a McLaren bejelentette, hogy leigazolta őt.

- Reklám -

Palou ellen saját csapata Július 27-én indított peres eljárást.

A pénteken benyújtott Notice of Removal indítvány hétfő reggel jelent meg az ügytáblán, mely indítvány benyújtásának a RACER információ szerint két fő oka van annak.

- Reklám -

Az első az lenne, hogy az ügyet a helyi joghatóság alól egy szövetségi bíró kezébe adják, ami egy spanyol származású versenyző esetében – akit a pert indító Chip Ganassi Racing csapat székhelyén perelnek – azért történhetne, hogy eloszlassanak minden aggályt azzal kapcsolatban, hogy a helyi bíró pártatlan lenne az ügyfelükkel szemben.

A CGR ügyvédei a pert az Indiana állambeli Marion megyében nyújtották be, ahol a csapat székhelye található.

Palou ügyvédei azt kérték, hogy az ügyet az Egyesült Államok Indiana déli körzetének Indianapolis-i körzetének kerületi bírósága tárgyalja, amely szintén Marion megyében található, de a szövetségi irányelveket betartva a versenyző ügyvédei remélhetik, hogy a helyi bíróságoknál szimpatikusabbak lesznek az ügyükkel, mint a helyi bíróságok egy külföldi személy és külföldi vállalkozás esetében, amelyet egy hazai és az államban működő vállalat perel be.

A másik indok a szövetségi bíróságra való áttérés iránti kérelemre az lehet, hogy az eljárás lelassuljon. Mivel a CGR ügyvédei Palou gyors eskü alatt történő meghallgatását sürgetik a bíróságon ezen a héten, és a McLaren Racing és az Arrow McLaren SP-től a tulajdonukban lévő anyagok gyors átadását – feltételezve, hogy Palou aláírt szerződése a McLarennel a kért dokumentumok között van -, a felhívás, hogy megpróbálják szövetségi szintre emelni az ügyet, egy elhúzódó folyamathoz vezethet.

Mi lesz veled Palou?

A helyi bíróság és az ügyvédek között tervezett találkozókat és Palou személyes meghallgatását lemondták, amíg a szövetségi kérést kezelik.

A CGR ügyvédei megtámadhatják a kísérletet azzal, hogy visszahívási kérelmet nyújtanak be, hogy megpróbálják az ügyet az eredeti helyszínen tartani, és 30 napjuk van arra, hogy megpróbálják megakadályozni Palou ügyvédeinek sikerét.

Ha Palou ügyvédei elérik, hogy az ügyet áthelyezzék a szövetségi bíróságra, a CGR ügyvédeinek újra be kell nyújtaniuk az eredeti előzetes letiltási kérelmet Palou és cége, az ALPA Racing ellen, amint új bírót jelölnek ki.

Bár a helyi bíróság helyt adott a CGR azon kérésének, hogy a panaszt titkosítani kell, nincs garancia arra, hogy egy szövetségi bíró ugyanezt tenné.

Bár a beadvány olyan megfogalmazásokat tartalmaz, amelyek arra utalnak, hogy a CGR arra kívánja kényszeríteni Palou-t, hogy a csapatánál versenyezzen, a csapat úgy tudja, hogy a Palou-val kötött 2023-as szerződését akarja az egyetlen érvényes szerződésnek tekinteni, amely felváltja a McLaren Racinggel a 2023-as évre aláírt szerződést.

A törvény értelmében Palou-t sem a CGR, sem a McLaren, sem bármelyik csapat nem kényszerítheti arra, hogy az autóit vezesse.

Palou ügyvédei azt is elárulták, hogy a CGR-től rágalmazás miatt kártérítést követelhetnek.