back to top
hétfő, május 20, 2024

BALHÉ Ganassiéknál, Palou aláírt a McLarenhez élő szerződése ellenére

Dátum:

Megosztás:

A Ganassi Racing bejelentette, hogy 2023-ra meghosszabbították Álex Palou szerződését – csakhogy ő erről nem is tudott.

- Reklám -

Érdekes estén van túl a Chip Ganassi Racing, a McLaren Racing és Álex Palou.

- Reklám -

A 2021-es IndyCar bajnok szerződésében ugyanis volt egy kitétel, miszerint a csapat 2023-ig meghosszabbíthatja a szerződését a versenyző beleegyezése nélkül is.

Alex pályafutása magáért beszél” – mondta Chip Ganassi, aki a RACER-nek adott interjújában megerősítette a 2023-as felállást. „Ő már bizonyított azzal, hogy bajnok lett és a világ egyik legjobb versenyzője. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy folytathatjuk a közös munkát.

- Reklám -

A csapat közleményében volt egy Palou idézet is, amit most azért nem közlünk, mert a spanyol versenyző néhány perccel később ezt írta ki twitterére:

Nemrég értesültem a médiából, hogy ma délután a Chip Ganassi Racing a jóváhagyásom nélkül kiadott egy sajtóközleményt, amelyben bejelentette, hogy 2023-ban a CGR-nél fogok versenyezni. Még meglepőbb volt, hogy a CGR közleménye tartalmazott egy „idézetet”, amely nem tőlem származik.

Nem én hagytam jóvá ezt a sajtóközleményt, és nem én írtam vagy hagytam jóvá ezt az idézetet. Mint arról nemrégiben tájékoztattam a CGR-t, személyes okokból kifolyólag 2022 után nem szándékozom a csapatnál folytatni a karrieremet.

A ma esti sajnálatos eseményektől eltekintve, nagy tisztelettel tekintek a CGR csapatára, és alig várom, hogy együtt fejezzük be a szezont.

Néhány órával később jött a bejelentés, miszerint Palou közben aláírt a McLaren programjához, bár azt még – hasonlóan Felix Rosenqvist szerződéséhez – nem jelentették be, hogy melyik szériában fog indulni.

A McLaren közleménye így szólt: „¡Hola Alex! A McLaren Racing üdvözli az IndyCar bajnokát, Alex Palou-t a pilótafelállásában 2023-tól, mivel a csapat folytatja a tehetségek építését az összes versenysorozatában. A teljes versenyzői felállásunkat az összes versenysorozatban a hamarosan meg fogjuk megerősíteni.

Ezt Palou is megerősítette twitterén és így reagált: „Izgatottan osztom meg veletek ezt a jóhírt, és alig várom a jövőt a McLarennél.