vasárnap, december 10, 2023

A balhé folytatódik: Ganassiék pert indítottak Palou ellen

Dátum:

Megosztás:

A Chip Ganassi Racing polgári pert indított az NTT IndyCar Series regnáló bajnoka, Alex Palou ellen.

- Advertisement -

Bár a CGR pereskedik ellene, a spanyol versenyző várhatóan vezetheti autójukat a hétvégi Indianapolisi Nagydíjon és az azt követő négy versenyen.

- Advertisement -

Az Indiana állambeli Marion megyében benyújtott „Chip Ganassi Racing, LLC kontra Alex Palou Montalbo, ALPA Racing, SL” ügy titkosított, és nem derül ki belőle, hogy a a 2021-es bajnokot konkrétan milyen tételek miatt perli be a CGR, de a beadványok mellékletei rámutatnak a McLaren Racing és Palou tweetekre és/vagy sajtóközleményekre, amelyekben bejelentették, hogy a McLaren Racinghez szerződik 2023-ban.

A RACER megkereste a csapat szóvivőjét aki a következő nyilatkozatot adta ki:

„Alex Palou a 2023-as szezon végéig szerződésben áll a Chip Ganassi Racinggel. Ő csapatunk értékes tagja, és továbbra is támogatni fogjuk őt a győzelmek, dobogós helyek és IndyCar-bajnoki címek hajszolásában. Mivel egy konkurens versenycsapat a szerződésünk egyértelmű feltételei ellenére helytelenül próbált vele szerződést kötni, ezért jogi eljárást indítunk.”

- Advertisement -

Mivel csütörtökön kezdődik a média tevékenység az Indianapolis Motor Speedway-en, a csapat és versenyzői várhatóan nem kommentálják a pert, a nyilatkozat záró mondata így hangzik: „Minden, az üggyel kapcsolatos megkeresést a jogi tanácsadónk fog kezelni.

Álex Palou szerződéshosszabbítását július 13-án jelentette be a Chip Ganassi Racing, de a versenyző néhány órával később twitteren cáfolta meg ennek a bejelentésnek a valósságát. Néhány órával később pedig már a McLaren adta ki közleményül, hogy leszerződtették 2023-ra Palou-t.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.