back to top
vasárnap, június 23, 2024

A balhé folytatódik: Ganassiék pert indítottak Palou ellen

Dátum:

Megosztás:

A Chip Ganassi Racing polgári pert indított az NTT IndyCar Series regnáló bajnoka, Alex Palou ellen.

- Reklám -

Bár a CGR pereskedik ellene, a spanyol versenyző várhatóan vezetheti autójukat a hétvégi Indianapolisi Nagydíjon és az azt követő négy versenyen.

- Reklám -

Az Indiana állambeli Marion megyében benyújtott „Chip Ganassi Racing, LLC kontra Alex Palou Montalbo, ALPA Racing, SL” ügy titkosított, és nem derül ki belőle, hogy a a 2021-es bajnokot konkrétan milyen tételek miatt perli be a CGR, de a beadványok mellékletei rámutatnak a McLaren Racing és Palou tweetekre és/vagy sajtóközleményekre, amelyekben bejelentették, hogy a McLaren Racinghez szerződik 2023-ban.

A RACER megkereste a csapat szóvivőjét aki a következő nyilatkozatot adta ki:

„Alex Palou a 2023-as szezon végéig szerződésben áll a Chip Ganassi Racinggel. Ő csapatunk értékes tagja, és továbbra is támogatni fogjuk őt a győzelmek, dobogós helyek és IndyCar-bajnoki címek hajszolásában. Mivel egy konkurens versenycsapat a szerződésünk egyértelmű feltételei ellenére helytelenül próbált vele szerződést kötni, ezért jogi eljárást indítunk.”

- Reklám -

Mivel csütörtökön kezdődik a média tevékenység az Indianapolis Motor Speedway-en, a csapat és versenyzői várhatóan nem kommentálják a pert, a nyilatkozat záró mondata így hangzik: „Minden, az üggyel kapcsolatos megkeresést a jogi tanácsadónk fog kezelni.

Álex Palou szerződéshosszabbítását július 13-án jelentette be a Chip Ganassi Racing, de a versenyző néhány órával később twitteren cáfolta meg ennek a bejelentésnek a valósságát. Néhány órával később pedig már a McLaren adta ki közleményül, hogy leszerződtették 2023-ra Palou-t.