back to top
péntek, június 21, 2024

Kimi Räikkönen a szurkolóinak: Készüljetek fel a show-ra!

Dátum:

Megosztás:

Finnországban a helyi televíziós csatorna megkezdte Räikkönen Cup Series debütálásának a promózását, így interjút is készítettek vele.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series közvetítésének jogai a Viaplay televíziós vállalatnál vannak, ők pedig egy sajtótájékoztató keretén belül interjúvolták meg a 2007-es Forma-1-es világbajnokot.

- Reklám -

Räikkönen már a Trackhouse-os felszerelésében jelent meg, és augusztus végén fog bemutatkozni a Cup Seriesben a már említett csapat színeiben, Watkins Glenben.

A finn versenyzőt arról kérdezték, hogy mit tudna elmondani azoknak a Cup Series-ről, akik először néznek majd NASCAR versenyt.

- Reklám -

Nehéz megmondani. A NASCAR elég lazán kezeli a dolgokat”mondta mosolyogva Räikkönen.

„Nos, manapság az autók sokkal modernebbek, sokkal inkább GT-autók, mint korábban, amennyire én tudom, és elég jól vezethetőek.

Régebben mentem egy tesztet a (Sprint) Cup Series autóval egy épített pályán, és lehet, hogy úgy néznek ki, mintha egy pajtából jöttek volna ki, de elég jól megépítettek már akkor is, és most már megfelelő váltójuk is van.

Ettől függetlenül az egész szériában a régi vágású versenyzési mód a jellemző.

Räikkönen természetesen arról is beszélt, milyen lesz Watkins Glenben bemutatkozni a Cup Series autóval, és mire számít a versenyen.

„Az egész inkább egy show műsorra hajaz, úgyhogy talán erre érdemes felkészülni a nézőknek”

– magyarázta Räikkönen.

Az oválon még durvább a helyzet. Nem tudom mi lesz Watkins Glenben, de az oválon – ahol már versenyeztem korábban – arról szólt az egész, hogy megpróbálod túlélni a futam első felét, aztán a végén elkezdesz versenyezni.

Nyilvánvalóan sok a baleset, és különösen az oválon nagyon nehéz túlélni, ha egy ütközés van előtted. Akkoriban legalábbis az volt a játék lényege, hogy megpróbáltál kimaradni minden nagyobb bajból, aztán az utolsó 30-20 körben elkezdtél rendesen versenyezni.

A finnek egyébként gőzerővel készülnek az eseményre, hiszen egy teljes tévéstábot küldenek majd az augusztus 21-én rendezendő versenyre.

A közreműködésért köszönet Teemu Toikka-nak!