back to top
péntek, június 21, 2024

Palou biztos benne, a balhé ellenére is fair esélyt kap

Dátum:

Megosztás:

A Chip Ganassi Racing három pilótája is esélyes a bajnoki címre, az Indy 500 győztes Marcus Ericsson, a kiegyensúlyozott veterán Scott Dixon és Álex Palou, aki körül áll a bál a szerződése(i) miatt.

- Reklám -

Palou a bajnokság ötödik helyén áll, tehát legrosszabbul hármójuk közül, de hiába a csapaton belüli több érdekellentét, a spanyol nem érzi magát hátrányban.

- Reklám -

„100%-ban így érzek. Sok dolog történik a háttérben, de Chip boldog lesz, ha mi nyerjük meg a bajnokságot. Ő annyit akar, hogy az egyik autója bajnok legyen. Mindhárman ugye nem nyerhetünk, de legalább az egyikünk odaérjen.

Emiatt nem gondolom úgy, hogy én kevesebb dolgot vagy figyelmet kapnék, mint a többiek. Ha nem így lenne, szólnék miatta. Úgyhogy szerintem fair esélyem van, biztosan.” összegezte Palou.

- Reklám -

Jelenleg 32 pont a spanyol hátránya, de ő az egyetlen pilóta, aki nem nyert a bajnokság első nyolc helyén állók közül.

„Szerintem csak nyernünk kell, hogy őszinte legyek. Nem rossz, hogy harmadik-negyedik-ötödik helyen végzünk, de nyernünk kell. Talán nem a következő versenyen [Gateway], mert ott nem vagyok a legjobb, de az utolsó két futamon [Portland és Laguna Seca] lesz esélyem.”

Alex Palou, Chip Ganassi Racing, IndyCar
Palou legutóbb Nashville-ben, úton az újabb dobogó felé – Fotó: James Black/Penske Entertainment

Ennek ellenére az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta Palou, csak az áttörést nem volt meg.

„Nagyon jól kezdtük az évet. Hibáztunk párat, aztán néhány versenyen nem voltunk szerencsések, és sok pontot veszítettünk. De mindenkinek van néhány ilyen futama, szóval nem csodálkozom, hogy ott vagyunk, ahol, mert jó eredményeket szállítottunk.

De tudom, hogy nyernem kell. Tudom, hogy jönni fog, hiszek benne, hogy a munka, amit végzünk, hasznos, és a következő versenyeken erősek leszünk. Tavaly nyertünk Portlandben, úgyhogy igen, nyerni fogok még idén.”