vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarNői csapattulajdonosként még több nőt inspirálna Julia Steinbrenner

Női csapattulajdonosként még több nőt inspirálna Julia Steinbrenner

- Hirdetés -

Az Andretti Autosporttal kooperáló Steinbrenner Racing társtulajdonosa nemrég Julia Steinbrenner lett, aki úgy érzi, küldetése van.

A Steinbrenner családnak két üzlete van: a New York Yankees baseballcsapata, valamint az IndyCar-istálló. Ez utóbbi jelenleg “csak” az Andretti partnereként szerepel Devlin DeFrancesco esetében, de ettől még egy egyre markánsabb névről beszélünk esetükben. Most, a családon belüli átszervezések nyomán George Steinbrenner IV munkájának hangsúlya jóval inkább a baseball felé tolódik majd.

- Hirdetés -

Így lett a Steinbrenner Racing társtulajdonosa George testvére, Julia, aki a konkrét munka mellett egyfajta küldetésként is tekint erre a szerepkörre.

Nagyon jó látni női vezetőket, ez pedig remélhetőleg folytatódni is fog” – mondja Julia Steinbrenner. “Jó lenne belőlük még többet látni.

- Hirdetés -

Női versenyzők viszonylag sűrűn feltűnnek az IndyCar mezőnyében, idén például Tatiana Calderón nevét találjuk meg a listában. Csapatvezetőként már jóval ritkább az, hogy valaki nőként irányítson.

Ez nagyszerű hír az olyan kislányoknak, amilyen én is voltam, mikor felnőve néztük a versenyeket. Nem csak női csapatfőnököket látunk, vannak női versenyzők, teljes egészében női csapat, benne női mérnökökkel… Ez óriási dolog. Nemtől és bőrszíntől függetlenül fontos, hogy a lehető legtöbb embertípus képviseltesse magát vezetőként.

Steinbrenner szerint a sport egyébként is egy nagyon jó terep az inklúzióra. “Igazán király, amit a sport világában látunk. Ebben a világban mindenkinek lehetősége van arra, hogy megkapja ezeket a munkákat, az egyetlen kritérium pedig a képzettsége. És rengeteg nagyszerű női szakember van a különböző pozíciókban. És ennek kellene egyedül számítania, illetve annak, hogy mit tudsz adni a csapatnak.

Az Andretti Autosport versenyzője, Colton Herta régóta a család jó barátja. “Julia egy nagyon okos nő, ahogy egyébként mindenki az a Steinbrennereknél. És az eszüknek köszönhetően gyakorlatilag minden arannyá változik, amihez nyúlnak. Biztos vagyok benne, hogy itt is meg fogja állni a helyét, még ha ez az oldal egyelőre teljesen új is neki.

- Advertisement -
SourceIndyCar

Friss