csütörtök, június 1, 2023

Több időt kapnak a NASCAR csapatok a felkészülésre

Date:

Share:

A NASCAR megváltoztatta a Cup Series hétvégi, Las Vegas Motor Speedwayen tartandó edzésprogramját, hogy a csapatok több időt tölthessenek a pályán.

- Advertisement -

Szerdán a NASCAR bejelentette, hogy a Cup csapatokat nem osztják két csoportra a hétvégi edzéseken, ahogyan azt a múlt hétvégén az Auto Club Speedwayen tették.

- Advertisement -

Ehelyett egy 35 perces edzés lesz, amelyen minden autó részt vehet szombaton. Az edzés helyi idő szerint szombaton 13:30-tól 14:05-ig tart majd (magyar idő szerint 19:30-tól 20:05-ig) – írja a Motorsport.com.

A Cup Series kvalifikációja helyi idő szerint szombaton 14:15-kor kezdődik (magyar idő szerint 20:15-kor), és továbbra is két csoportra osztva, két kört tartalmaz majd, ahogyan az a kaliforniai Fontanában történt.

A NASCAR szóvivője elmondta, hogy a héten több kérés is érkezett a csapatok és az egyes versenyzők részéről, akik további gyakorlóidőt kértek Las Vegasban. A változtatásra azért került sor, mert összességében minimális hatással van a hétvégi menetrendre.

Az edzés rendjének megváltoztatása azonban egyelőre csak a Las Vegas-i versenyhétvégére vonatkozik. A széria várhatóan a következő héten a Phoenix Raceway-en visszatér a két, egyenként 15 perces csoportos teszteléshez.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.