back to top
péntek, június 21, 2024

Több időt kapnak a NASCAR csapatok a felkészülésre

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR megváltoztatta a Cup Series hétvégi, Las Vegas Motor Speedwayen tartandó edzésprogramját, hogy a csapatok több időt tölthessenek a pályán.

- Reklám -

Szerdán a NASCAR bejelentette, hogy a Cup csapatokat nem osztják két csoportra a hétvégi edzéseken, ahogyan azt a múlt hétvégén az Auto Club Speedwayen tették.

- Reklám -

Ehelyett egy 35 perces edzés lesz, amelyen minden autó részt vehet szombaton. Az edzés helyi idő szerint szombaton 13:30-tól 14:05-ig tart majd (magyar idő szerint 19:30-tól 20:05-ig) – írja a Motorsport.com.

A Cup Series kvalifikációja helyi idő szerint szombaton 14:15-kor kezdődik (magyar idő szerint 20:15-kor), és továbbra is két csoportra osztva, két kört tartalmaz majd, ahogyan az a kaliforniai Fontanában történt.

- Reklám -

A NASCAR szóvivője elmondta, hogy a héten több kérés is érkezett a csapatok és az egyes versenyzők részéről, akik további gyakorlóidőt kértek Las Vegasban. A változtatásra azért került sor, mert összességében minimális hatással van a hétvégi menetrendre.

Az edzés rendjének megváltoztatása azonban egyelőre csak a Las Vegas-i versenyhétvégére vonatkozik. A széria várhatóan a következő héten a Phoenix Raceway-en visszatér a két, egyenként 15 perces csoportos teszteléshez.