back to top
szerda, május 22, 2024

Példakép lenne a jövő női versenyzői számára Tatiana Calderón

Dátum:

Megosztás:

Küldetéstudattal szerződött az IndyCarba 2022-re Tatiana Calderón: a kolumbiai versenyzőhölgy inspirálni szeretné a jövő generációit.

- Reklám -

Bár az oválokon egyelőre nem indul, de Tatiana Calderón egy majdnem teljes szezonos szerződést kapott az A. J. Foyt Enterprises csapatánál. Calderón ezzel egyébként az istálló történetének első női versenyzője lett. Nem mellesleg pedig képviselheti a női nemet az IndyCar 2022-es szezonjában, ahol hosszú idő után ő az első olyan hölgy, aki az Indy 500-on túl is feltűnik a mezőnyben.

- Reklám -

Éppen ezért tekint a versenyzésre a konkrét sportszakmai kérdések mellett egy példakép-szerepként. „Ha összehasonlítod az IndyCar történetét más autós bajnokságokkal női versenyzők szerepeltetésében, jóval előrébb jár” – szögezi le Calderón. „Ez mindig örömmel töltött el, és ezért is szerettem volna egyszer idejönni a világ ezen részére. Nagyon örülök, hogy a világ egyik legkeményebb bajnokságában képviselhetem a nőket.

Érdekes váltás Calderón számára az Egyesült Államok. „Életemben először érzem azt, hogy szívesen látnak, és őszintén szeretnék, hogy jól teljesítsek, függetlenül a nememtől. Nagy örömömre mindenki tárt karokkal és nyitottan fogadott.

- Reklám -

Calderónra tehát a versenyzői mellett vár egy társadalmi szerepvállalás is. „Sosem gondoltam magamra példaképként, viszont rengeteg üzenetet kaptam, hogy én inspiráltam őket. Először csak magamért versenyeztem, azóta viszont már rájöttem, hogy a sztorim másoknak is segít. Segít abban, hogy soha ne adják fel az álmaikat.

Calderón gyerekkorában Danica Patrick IndyCar-kísérleteit nézhette a tévében. Ez pedig őt motiválja rettenetesen. „Amikor azt látod, hogy vezet például az Indy 500-on és harmadikként ér célba, arra gondolsz: wow, ez tényleg lehetséges. Innen indul minden tehát, és remélhetőleg további sikerek is jönnek még.