back to top
vasárnap, május 26, 2024

Személycserék Andrettiék partnerénél, a Steinbrenner Racingnél

Dátum:

Megosztás:

Julia Steinbrenner testvére, George Michael társtulajdonosi szerepét veszi át a családi istállónál. Utóbbi fókusza a baseball és a New York Yankees felé tolódik.

- Reklám -

Amerika egyik leggazdagabb családja a Steinbrenner família. Övék a New York Yankees baseballcsapata, valamint jelen vannak az Indy Lightsban és néhány éve az IndyCarban is. 2022-ben a Steinbrenner Racing az Andretti Autosport partneristállójaként indítja közös munkában Devlin DeFrancesco 29-es rajtszámú autóját.

- Reklám -

Az eddig a versenyistálló társtulajdonosaként tevékenykedő George Michael Steinbrenner IV most a Yankees baseballcsapatához kerül. Pontos munkakörét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A búcsúzó

Az elmúlt egy év során több dolog elkezdett elmozdulni más irányba” – mondta George Michael Steinbrenner IV. „A Steinbrenner Racing mostanra pedig eljutott egy olyan pozícióba, amikor már nem igényli az én napi tízórás munkámat. Így pedig meg tudom osztani a munkámat a család két üzlete között. Ez viszont nem jelent búcsút a Steinbrenner Racingtől. Továbbra is jelen leszek az istálló életében, és dolgozni fogok velük, valamint az Andretti Autosporttal. Csak épp kevesebbet leszek jelen személyesen a versenyeken. Elképzelhető, hogy csak az Indy 500-on tudok majd ott lenni. De lélekben mindig ott leszek a garázsban. A Yankees kötelékében végzett munkám sajnos ezt nem teszi majd lehetővé.

- Reklám -

A család néhány évvel korábban Mike Hardinggal közösen hozta létre a Harding Steinbrenner Racinget, ahol George Michael lett minden idők legfiatalabb csapatfőnöke a maga 22 évével.

Érdekes utazás volt, és ráadásul csak hat év. Sokkal többnek tűnt. Coltonnal (Colton Herta – a szerk.) ott voltunk a Skip Barber Racing Schoolban, mint két hülyegyerek, és azon gondolkoztunk, milyen jó lenne egy nap IndyCar-programmal rendelkezni. Coltonról közben kiderült, hogy elég jól vezet autókat. Szerencsére sok versenyt meg tudtunk nyerni. Aztán jött Devlin (DeFrancesco), jött sok szponzor, akik nagyon sokat segítenek. Na meg persze az Andretti Autosport.

George Michael Steinbrenner szerint a cél az, hogy idővel saját lábra állva indítsanak csapatot az IndyCarban.

Érkezik a testvér

George Michael Steinbrenner szerepét az istállónál nővére, Julia veszi át, aki testvéréhez képest pontosan ellentétes irányba mozog, a Yankeestől az IndyCarba.

Nem csak hogy azt várom, hogy a testvéremmel dolgozhassak együtt, hanem imádom magát a sportot is” – fogalmazott Julia Steinbrenner. „Gyerekkorunkban sem csak baseballt néztünk, hanem rengeteg autósportot is. Mindent néztünk akkor, amit csak tudtunk. Büszke vagyok arra, amit George elért a Steinbrenner Racinggel, és nagyon várom már vele a közös munkát, hogy még messzebbre vigyük az istállót. Rengeteget tanultam George-tól az elmúlt években. Nyolc éve dolgoztam már a Yankees kötelékében, remélhetőleg hasznosítani tudom az ott szerzett tapasztalataimat.

Julia Steinbrenner izgatott. „Szép jövő előtt áll a bajnokság, aminek mi is a részesei lehetünk. Van egy nagyon jó versenyzőnk Devlin DeFrancesco személyében, valamint sok-sok ígéretes technológiai megoldás a csapatnál.