vasárnap, április 21, 2024

Nagyon várja Will Power Kyle Busch Indy 500-as bemutatkozását

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar bajnoka elismerte, hogy nagyon szívesen látná a kétszeres NASCAR Cup Series bajnok Kyle Busch-t az Indy 500-on.

- Reklám -

Kyle Busch 2023-tól a Richard Childress Racing színeiben folytatja pályafutását, és a bejelentést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csapatváltásnak köszönhetően lehetősége lesz az Indy 500-on is elindulni – egy Chevrolet motoros autóban.

- Reklám -

“Ha bármelyik Chevrolet csapatnak van egy szabad ülése, akkor csörgessen meg!” – jelentette ki Busch, és úgy tűnik nem kellett sokáig várnia.

Kapva kapott az alkalmon az Arrow McLaren SP társtulajdonosa, Sam Schmidt.

- Reklám -

Szeretném kitalálni, hogyan tudnám őt a csapatomba szerződtetni – megvan a száma?” – mondta Sam Schmidt, az Arrow McLaren SP egyik fő részvényese, az IndyCar záróünnepségén.

Sokat láttam Richardot (Childresst) a NASCAR hétvégéin a Las Vegas Motor Speedwayen, és úgy gondolom, hogy ő egy nagyszerű csapattulajdonos, akinek nagy múltja van a NASCAR-ban – szóval, a fenébe is, szeretnék együttműködni vele!

Most az IndyCar 2022-es bajnoka, és a 2018-as Indy 500 győztese, Will Power nyilvánította ki véleményét Kyle Busch esetleges indulásáról.

Igen, szívesen látnám” – mondta Power a Beyond the Flagnek.

Hozzátette, hogy szerinte Busch csatlakozása erre a futamra az IndyCar egészének előnyére válna, függetlenül attól, hogy melyik csapat szerződtetné őt.

Nagyszerű lenne, ha Kyle Busch indulna az Indy 500-on” – folytatta. „Szerintem jót tenne a sorozatnak, és egyszerűen érdekes lenne őt egy ilyen autóban látni. A bátyja nagyon jól teljesített, szóval arra számítanék, hogy ő is hasonlóan jó lesz.

Kurt Busch, aki 2006 és 2011 között a Penske Cup csapatánál versenyzett, a negyedik pilóta lett, aki megkísérelte a Memorial Day Double-t, amikor 2014-ben csatlakozott az Andretti Autosporthoz, és a #26-os Hondát vezette.

Indy 500-as debütálásakor a hatodik helyen végzett, és kiérdemelte az Indy 500-as Év Újonca címet.

Busch nap későbbi részében autója motorhibája miatt kiesett a Coca-Cola 600-ról, így nem lehetett a második pilóta, aki ugyanazon a napon mind az 1100 mérföldet lefutotta.