vasárnap, április 14, 2024

Kyle Busch álma végre valóra válhat, elindulhat az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Kyle Busch a Toyota, és a Joe Gibbs Racing miatt nem vehetett eddig részt az Indy 500-on, most viszont nyitva áll előtte a kapu.

- Reklám -

Tegnap jelentette be Kyle Busch és Richard Childress, hogy kétszeres bajnok a 2023-as szezon kezdetétől az RCR 8-as autójában fog versenyezni.

- Reklám -

A sajtókonferencia tele volt még a hivatalos bejelentés után egyéb érdekességekkel is.

Ezek közül az egyikben a „Rowdy” Kyle Busch arról beszélt, hogy tervei szerint követi bátyját, Kurt Busch-t – aki 2014-ben indult, és a 6. helyen végzett – és indul az Indianapolis 500-on.

- Reklám -

Ezen a sajtótájékoztatón Busch azt mondta: „Meg tudom csinálni. Ha bármelyik Chevrolet csapatnak van egy szabad ülése, akkor csörgessen meg!

Ezzel együtt azt is elmondta, hogy felesége, Samantha is engedélyezte számára az IndyCaros indulást. Majd beszólt jelenlegi főnökének, Joe Gibbsnek.

Az egyetlen fickó, aki nemet mondott korábban, az a jelenlegi főnököm volt.

A kétszeres Cup Series bajnok Joe Gibbsre „leadott lövései” a 2017-ben történt szituáció miatt voltak.

2017-ben a JGR versenyzője készen állt a csapattal és a szponzorokkal kötött megállapodással, hogy induljon az Indianapolis 500-on. Az egész dolog akkor esett kútba, amikor Joe Gibbs az utolsó pillanatban nemet mondott az egészre.

Busch számára ez egy egyedülálló lehetőség lett volna, amibe a JGR tulajdonosa avatkozott be, és valószínűleg ez a tüske azóta is ott volt a kétszeres Cup Series bajnokban.