kedd, április 23, 2024

McLarenes szerepléssel vigasztalódhat Kyle Busch

Dátum:

Megosztás:

Kyle Busch 3 futam alatt másodszor szenvedett motorhibát a NASCAR Cup Seriesben, a McLaren viszont már indítaná őt az Indy 500-on.

- Reklám -

Busch – aki nemrég jelentette be, hogy 2023-ban a Richard Childress Racinghez csatlakozik – idén már biztosan nem nyeri meg harmadik bajnoki címét.

- Reklám -

A 2015-es és ’19-es bajnok a Darlingtoni playoff-nyitó futam után ismét motorhiba miatt kényszerült kiállni. Végül 2 ponttal maradt le a rájátszás második köréről.

Ez az első alkalom, hogy a 2014-ben bevezetett kieséses rendszerű formátum létrejötte, hogy Busch már az első körben kiesett a rájátszásból.

- Reklám -

Ilyen az évünk” – mondta Busch utána. „Nem is tudom, mit mondjak. Meg vagyok döbbenve.

Nagyon rosszul érzem magam a csapatom miatt. Nem érdemlik meg, hogy ebben a helyzetben legyenek. Túl keményen dolgoznak. Túl jó csapat vagyunk ahhoz, hogy ilyen mélyen legyünk – lent az alján, az életünkért küzdve, csak azért, hogy túléljük.

Két motorhiba három héten belül, ez megviseli az embert. Nagyon sajnálom az egész Rowdy Nationt, az összes partnerünket, akik minden héten segítenek nekünk. Nem normális, ami történik velünk.

Busch azonban vasárnap már jó híreket kapott, ugyanis az Arrow McLaren SP résztulajdonosa, Sam Schmidt már jövőre autóba ültetné a NASCAR legendát az Indy 500-on.

A 18-as autó sofőrje korábban elmondta, hogy a csapatváltásnak köszönhetően lehetősége lesz az Indy 500-on is elindulni – egy Chevrolet motoros autóban.

„Ha bármelyik Chevrolet csapatnak van egy szabad ülése, akkor csörgessen meg!” – jelentette ki Busch, és úgy tűnik nem kellett sokáig várnia.

Szeretném kitalálni, hogyan tudnám őt a csapatomba szerződtetni – megvan a száma?” – mondta Sam Schmidt, az Arrow McLaren SP egyik fő részvényese, az IndyCar záróünnepségén.

Sokat láttam Richardot (Childresst) a NASCAR hétvégéin a Las Vegas Motor Speedwayen, és úgy gondolom, hogy ő egy nagyszerű csapattulajdonos, akinek nagy múltja van a NASCAR-ban – szóval, a fenébe is, szeretnék együttműködni vele!