back to top
csütörtök, július 25, 2024

Mélyről a magasba – nem akármilyen fordulatot vett a kitaszított pilóta sorsa

Dátum:

Megosztás:

Elég nagy változásra készülhet az IndyCarban a jövő egyik sztárjának tartott pilóta, akit idén csak kényszerből szerződtettek le, utólag.

- Reklám -

Nem kevesebb, mint hat bajnoki cím birtokában érkezett meg az IndyCar előszobájába – például ő az azóta átnevezett Indy Lights utolsó bajnoka –, Linus Lundqvist mégsem kapott ülést egyik csapattól sem.

- Reklám -

A svéd pilóta tavaly utcahosszal nyerte meg az IndyCar első számú utánpótlás-sorozatának számító bajnokságot, de mivel ők több pénzt hoztak, a mögötte végző versenyzők kerültek fel az IndyCar mezőnyébe.

Újabb áldozatot szedett az amerikai versenyzők tipikus betegsége?

- Reklám -

Lundqvist így is az amerikai versenypályák közelében maradt, és amikor a sérült Simon Pagenaud helyére kerestek embert, ő is lehetőséget kapott. Egy év alatt azonban még nagyobbat fog változni számára a világ, hiszen ahhoz képest, hogy idén ülése sem volt az idénynyitón, jövőre az egyik legjobb autó volánja mögött ülhet majd.

A Chip Ganassi Racingnél ugyanis svéd székfoglaló keretein belül Marcus Ericsson távozik, és Lundqvist érkezik a csapathoz a 2024-es szezon előtt.

„Egy álmom válik valóra azzal, hogy csatlakozhatok a Chip Ganassi Racinghez. Ezért dolgoztam az egész karrierem során, nehéz elmagyarázni, mennyit jelent ez nekem.” – nyilatkozta a svéd a bejelentés során az ESPN-nek.

„Már belekóstoltam az élménybe az elmúlt hetekben, ez segít majd, hogy jobb helyzetből kezdjem 2024-ben. Új kihívás lesz egy élcsapathoz csatlakozni a sport egyik legmagasabb szintjén. Tudom, hogy kemény munka vár rám, de ha egy ilyen csapattól kapod meg a bizalmat, az motivál. Két kézzel fogom megragadni ezt a lehetőséget, és már várom, mit hoz a jövő év, és ami utána jön.”

A svédet több évre szerződtették, és Mike Hull, a csapat vezérigazgatója külön kiemelte, hogy nem csak a tempója, de az esze is megvan ahhoz, hogy sikeres IndyCar-pilóta legyen.

Régóta várt lehetőséget kap a bajnok, aki csak pénzhiány miatt maradt ki az idei mezőnyből