back to top
csütörtök, május 30, 2024

Meglepő helyen kaphat helyet az Andrettitől kirúgott Grosjean

Dátum:

Megosztás:

Az idei nézeteltérések után mégis elválnak Callum Ilott és az IndyCar argentin csapatának útjai, méghozzá annak ellenére, hogy 2024 végéig van szerződésük.

- Reklám -

A The Race szerint az IndyCar argentin csapata, a Juncos Hollinger Racing Romain Grosjean szolgáltaira csaphat le. A francia év végén viharos körülmények között távozott az Andrettitől, miután szerződését egy borzalmasan sikerült második félév után bontották fel, így ezután jogi útra terelődött az ügy.

- Reklám -

Sokáig azzal hozták hírbe, hogy visszatérhet korábbi csapatához, a Dale Coyne Racinghez, ahol az autó jobban illett a stílusához. A mostani bejelentéseket követően azonban Grosjean-t a hozzá hasonlóan szenvedélyes argentin alakulattal hozták hírbe.

A francia vérmérsékletéhez passzolhat az új csapata

Grosjean köztudottan nem fél kifejezni az érzéseit, Michael Andretti ezért nyilvánosan is kritizálta a hozzállását, amikor a frusztrációját a csapattagokon vezette le. Ha össze jön az új szerződése, nem kell majd a szomszédba mennie, hogy viszonozzák a heves megnyilvánulásokat.

- Reklám -

Viharos szezonja volt a Juncos Hollinger Racingnek, ahol a csapat sztárjának kikiáltott Callut Ilottnak főleg a kollégájával gyűlt meg a baja, de nem elsősorban a pályán. Ugyan kétszer kerültek összetűzésbe, egyszer a kör hátrányban autózó brit pilóta feltartotta (az IndyCarban nincs kék zászló) a kiállás nélkül élen álló – tehát a győzelemért érdemben nem küzdő – Agustín Canapinót, majd Laguna Secában össze is ütköztek, amikor az argentin megcsúszott, amikor egymás mellé kerültek.

A problémát azonban nem a pilóták közötti ellentét jelentette, hiszen elvileg sikerült rendezniük az ügyet. Sokkal inkább a JHR szurkolótáborát alkotó rengeteg argentin ellenérzése, akik valósággal zaklatták az interneten keresztül Ilott minden fiókját. A halálos fenyegetések odáig üldözték a fiatal britet, hogy egy időre nyilvános helyett privátra állítsa az X (korábbi Twitter) fiókját.

A szezonzáró után még úgy nyilatkozott a csapatfőnök, Ricardo Juncos, hogy nem kérdés, hogy Ilott velük megy jövőre is, hiszen szerződésük van, és meg vannak elégedve vele. A verseny után fölöslegesnek ítélte az egyébként honfitársa, Agustín Canapino által okozott ütközést. Később, Juncos már a felvételeket visszanézve pedig arról biztosított mindenkit, hogy elégedettek a brit pilótával, és kitöltik a szerződést.

Így utólag apró intő jel lehetett már az is, hogy Canapino bejelentésénél sehol sem tettek említést Callum Ilottról. Most pedig bejelentették, hogy nem folytatják az együttműködést.

Az IndyCar legszenvedélyesebb szurkolótábora még egy évig szoríthat a kedvencének!

Ilott iránt nagy az érdeklődés, mégis hoppon maradhat

Jövőjét bizonyosnak vélve Ilott nem tárgyalt másik csapattal, pedig jó teljesítményét látva az élmezőnyből is lettek volna érdeklődők. Jelenleg a két sereghajtó csapatnál, a Dale Coyne-nál és az A. J. Foyt Racingnél vannak ülések.

Csak egyetlen jobb lehetősége lenne Ilottnak, de az is csak akkor, ha ironikus módon az Andretti mégiscsak elindítja negyedik autóját, amit Grosjean kedvéért nem voltak hajlandóak beüzemelni. Erre a közvélemény szerint „megfelelő körülmények” esetén már Ilott felszabadulása előtt is volt esély, így amennyiben sikerül előteremteni a forrásokat, a Ferrari korábbi juniorja ott is új otthonra találhat.

De mivel ez már a harmadik szerződés volt, amit ebben a mostani átigazolási szezonban mondtak fel az IndyCarban – hiszen Álex Palou sem ment végül át a McLarenhez –, nem lehet kizárni, hogy ez az utolsó utáni változtatás megkavarja majd mások sorsát is.