back to top
szerda, május 22, 2024

További két F1-es junior is kiköthet majd az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

A Formula 2-es cím idei várományosa, és versenyződinasztia újabb tagja is az IndyCarban szerepelhet jövőre a jelenlegi álláspont szerint.

- Reklám -

Ugyan Callum Ilott elvesztette ülését, Marcus Armstrong (Ganassi), Christian Lundgaard és Jüri Vips (Rahal) révén így is maradnak korábbi F1-es juniorok az IndyCar mezőnyében. Hamarosan újabb nevek csatlakozhatnak hozzájuk, méghozzá az idei F2-es mezőnyből.

- Reklám -

Fivére ellen mehet az újabb Fittipaldi

Az amerikai állampolgársággal is rendelkező Enzo Fittipaldi már két és fél szezont lehúzott a Formula-2-ben, és bár a Red Bull juniorcsapatának tagja, nem ő az elsőszámú a bikásoknál, ha az előreléptetésről van szó.

Egyrészt Liam Lawson várakozik a partvonalon egy F1-es ülésre, amennyiben megválnának Sérgio Péreztől, a Red Bullnak így is hat F2-es pilóta közül kell választania. Lawson megüresedett tesztpilótai pozícióját úgy tűnik, Isack Hadjar kapta meg, hiszen a Mexikóvárosi Nagydíjon az AlphaTaurit próbálhatta ki, az Abu Dhabi Nagydíjon pedig a Red Bull autóját vezetheti majd egy szabadedzés erejéig.

- Reklám -

Fittipaldi eközben a Dale Coyne Racing autóját fogja tesztelni, méghozzá bátyja, Pietro mellett, aki novemberben a jövő évi csapatával tesztel majd, szintén Sebringben. A DCR ülésére a RACER szerint még az Indy NXT idei ötödik helyezettje, Jacob Abel pályázik.

F1-es tartalékpilóta térhet vissza az IndyCarba

F2-es bajnok is Amerikába költözhet

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke is rendkívül jó véleménnyel van arról a Théo Pourchaire-ről, aki jelenleg jókora előnnyel vezeti a bajnokságot is. Ő nagyon fiatalon, 17 évesen került be az F1 előszobájába, és már harmadik teljes szezonját teljesíti idén. Tavaly második lett a bajnokságban, idén pedig könnyen lehet, hogy javít ezen, így úgy véli, nem tudna mit bizonyítani az F2-ben.

„Meglátjuk, vannak lehetőségeim. Folyamatosan tárgyalunk az Alfa Romaóval, mire van lehetőség közösen, de az már biztos, hogy tatalékpilóta leszek. Ez persze jó lehetőség, de én többet akarok…” hangsúlyozta a francia.

Kiemelte, lehetőség szerint F1-hez közeli járművet vezetne, név szerint pedig a japán Super Formulát és az IndyCart nevezte meg.