back to top
vasárnap, június 23, 2024

Meggondolta magát az ütközéssel kapcsolatban az argentin csapatfőnök

Dátum:

Megosztás:

Nem volt egyszerű dolga a Juncos Hollinger Racingnek a szezonzárás után sem. Miután két pilótájuk az utolsó versenyen ütközött Laguna Secában, a közösségi médián keresztül gyakorlatilag zaklatták az egész szezonban jobban teljesítő Callum Ilottot.

- Reklám -

A csapat argentin tulajdonosa, Ricardo Juncos honfitársának szerzett idén egy ülést, Agustín Canapino érkezésével kezdetét vette Argentínában az IndyCar-láz, az alakulat rengeteg követőt szerzett a dél-amerikai kontinensen. Könnyű elképzelni, hogy az érzelmek gyorsan a „nem argentin” csapattárs, Callum Ilott ellen fordulnak egy kétes helyzetben, történt ez például a Long Beach-i utcai versenyen, amikor a különböző stratégiával éppen egymást akadályozta a két pilóta.

Halálos fenyegetéseket kapott a csapattársát akadályozó pilóta

- Reklám -

Laguna Secában már össze is értek, ami ugyan nem járt végzetes körülményekkel – hiszen Canapino végül megszerezte a komoly pénzdíjhoz szükséges pontokat – de a csapatfőnök így sem volt boldog, és – bár igyekezett lenyugtatni a kedélyeket – honfitársa mellett állt ki.

- Reklám -

A csapat végleges felállásáról decemberben terveznek bejelentést tenni, minden valószínűséggel annak függvényében, hogy sikerül-e megteremteni a támogatást Canapino autójához is.

„Úgy egyeztünk meg Callum Ilott-tal, hogy 2024 végéig velünk lesz. Tavaly több csapat is érdeklődött iránta, de mivel anno hároméves szerződést írtunk alá, ezért maradni fog” – árulta el Juncos a RACER-nek – „A probléma csak annyi, hogy az utolsó hétvége után szinte rátámadtak az emberek a médián keresztül, és ez felnagyította a dolgot. Viszont nem befolyásolja a döntésemet, hogy folytatni fogjuk együtt.”

Csapattársa szurkolói az interneten zaklatták az IndyCar-pilótát

Ilott azóta nem használja a közösségi médiát, így Juncos maradt az utolsó, aki hozzászólt az ügyhöz, egyészen idáig. Bár akkor nem igazán nyugtatta le a kedélyeket, most kifejezetten brit pilótáját támogatta. Amikor arról kérdezték, megtiltotta-e, hogy egymással versenyezzenek, – és ezáltal Ilott lenne a hibás, hogy megpróbálkozott az előzéssel – így felelt:

„Egyáltalán nem. Annyit mondtunk a verseny előtt, hogy próbáljunk a legjobb 22 közé bejutni Agustínnal is az Andretti és a többiek előtt.

Mi sosem mondtuk azt, hogy ne előzzék meg egymást. Agustín egész évben elengedte Callumot, mert ő csak egy kezdő, Callum viszont az elsőszámú pilótánk. Kár, hogy 20 körrel a vége előtt összeértek, ezt csapattulajdonosként sosem akarod látni. De nem mondtam sosem, hogy ne előzzön, ez hamis állítás.”

Miután volt ideje a belső kamerás felvételeket leellenőrizni és beszélt a pilótákkal is, Juncos elismerte, túl korán alkotott véleményt a verseny után. Akkor úgy tűnt, Ilott nem hagyott helyet, viszont kiderült, igazából Canapino csúszott bele a cspattársába.

„Ha ezt az esetet nézzük, Agustín hibája volt. Nem gondolta volna, hogy Callum kívülről fog elmenni mellette, egyszerűen nem hitte el, hogy amikor van még 22 kör, amikor az egyenesben simán megelőzheti, akkor miért próbálkozna valami ilyesmivel. Agustín amúgy is üzemanyagot spórolt, így nem tudta volna tartani Callum tempóját, így azt gondolta, majd nem teszi nehézzé a dolgát.

Így meglepetésként érte a manőver, innentől pedig Agustín hibája volt a dolog.”

Agustin Canapino & Callum Ilott, Juncos Hollinger Racing, IndyCar
Fotó: Chris Jones/Penske Entertainment