back to top
csütörtök, május 30, 2024

Csapattársa szurkolói az interneten zaklatták az IndyCar-pilótát

Dátum:

Megosztás:

Másodjára értek össze, és mindkétszer megtalálták a „házon belüli” támogatók, a Juncos Hollinger Racing pilótáját.

- Reklám -

Eléggé kérdésessé vált a Juncos Hollinger Racing sorsa az elkövetkező évre. Bár igencsak pozitív meglepetést okozott Agustín Canapino teljesítménye, csapattársa, Callum Ilott szinte egész évben jobb volt nála, így még látszik, van hova fejlődnie az argentin pilótának.

- Reklám -

Először Long Beachen kerültek egymás mellé, és Canapino szurkolói eléggé szenvedélyes módon védték meg kedvencüket, miután Ilott-tal szemben nemhogy csatát vesztett, de utána több pozíciót is feladni kényszerült.

Halálos fenyegetéseket kapott a csapattársát akadályozó pilóta

- Reklám -

A szezon utolsó versenyén Laguna Secában az argentin ismét a mezőny elejébe keveredett, és a JHR örömére mindkét autójuk benne volt a legjobb 5-ben. Ilott egymás után két kanyarban is kívülről próbálkozott, és már előrébb volt, amikor Canapino megcsúszott, így a visszafordítóban összeért a két autó és mindkettejük esélye odalett a dobogóra.

Ilott az ötödik helyen ért célba, míg Canapino egészen a 14. helyig csúszott vissza.

Olajat pedig az is öntött a tűzre, hogy Ricardo Juncos, a csapat argentin tulajdonosa sem volt oda a manőverért, ami sok pontba került a csapatnak. Ugyanis a közel egymillió dollárt érő legjobb 22-be Canapino autóját is szerették volna besegíteni – emiatt Ilott a versenymérnökét is kölcsönadta az utolsó versenyekre –, amire tökéletes helyzet volt az, hogy a mezőny elején a csapattárs segítségével fejezhették volna be a futamot.

„Beszéltem vele arról, hogy mik a csapat céljai, az újraindítás előtt, pedig a mérnökével is beszéltem, hogy emlékeztesse őt, és átadta az üzenetet. Két autóval is ott lehettünk volna a legjobb 5-ben. Agustín megérdemelte volna, hogy így fejezze be az évet” – kesergett Juncos a pitdebrief.com-nak.

„Nem fogok most beszélni vele, mert ismerem magam, inkább megvárom, hogy lenyugodjanak a kedélyek. Visszanézem majd a felvételeket, és figyelmesen fogom kielemezni a történteket. De nemcsak egy tett, hanem az egész szezon kerül majd elbírálásra.”

A futamot követően olyannyira elárasztották a brit pilótát a gyűlöletkommentek, hogy Twitter/X-fiókját privátra kellett állítania, hogy megszabaduljon azoktól, akik online zaklatással akartak elégtételt venni a történtekért.

A csapat látva gyűlölethullámot, spanyolul és angolul is közleményt adott ki, hogy lenyugtassák a hevesebben Ilott ellen ágálókat:

„Ne engedjük, hogy a tegnap versenypályán történtek elvonják a figyelmünket az egész évi eredményeinkről. Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy a negatív megjegyzéseiket a pilótáinkat illetően mindenki tartsa meg magának, mert ezek nem egyeznek a csapat értékeivel. Használjuk a szurkolók együttes energiáját valami jóra!”