back to top
vasárnap, június 23, 2024

Halálos fenyegetéseket kapott a csapattársát akadályozó pilóta

Dátum:

Megosztás:

Igencsak komolyan vették a szenvedélyes argentin szurkolók az Agustín Canapino ellen elkövetett „merényletet” az IndyCar Long Beach-i futamát követően.

- Reklám -

Életében először vezetett versenyt, az IndyCar argentin pilótájának örömét viszont éppen csapattársa rontotta el, amit nem vettek jó néven odahaza.

- Reklám -

A Scott Dixon miatt bekövetkezett sárga zászlónál szinte az egész mezőny kiállt, kivéve a Juncos Hollinger Racing pilótáját Agustín Canapinót, aki így pár körig vezette a versenyt. Az újraindítás után azonban pont elé jött vissza a kiállását teljesítő Callum Ilott, aki egy olyan láncreakciót indított el, aminek a csapat valószínűleg nem örült.

Mivel az IndyCarban nem annyira veszik szigorúan a kék zászló intézményét, a versenyt vezető autónak sokszor kell megküzdenie olyan pilótákkal, akik éppen azon igyekeznek, hogy körön belül maradjanak.

- Reklám -

Canapino és Ilott esetében az is bonyolította a helyzetet, hogy közvetlenül az argentin mögött szintén érkezett Hélio Castroneves, aki viszont Ilott-tal szemben helyezésért küzdött, a brit vélhetően ezért is hezitált segíteni a csapattársának.

Így a JHR autója visszaesett a mezőnybe, ahol a friss gumikon gyorsan bedarálták, így gyakorlatilag a vég kezdete volt az eset Canapino számára. Otthoni szurkolóit az sem hatotta meg, hogy sosem küzdött a legjobb helyért, hiszen egy kiállással így is le volt maradva.

Így hát a honfitársuk védelmére érkező szurkolók Ilottra kiabáltak kígyót-békát.

„Őszintén lenyűgözött, mennyi halálos fenyegetést és sértést kaptam. Mindenképpen új rekord és köszönöm azt, hogy ekkora energiával próbálnak tanítanak meg engem ennyi új spanyol szóra. Na, mentem a tengerpartra. Csá.” – kezelte iróniával a helyzetet Ilott a Twitteren.

Canapino közben kipipálhatott egy újabb mérföldkövet, ugyanis az előző versenyen Texasban a legjobb újonc lett, most pedig, harmadik futamán kört is vezetett, amiért megkapta az ezért járó extra pontot.

A számok nem hazudnak: ennyire volt őrült a texasi futam