back to top
hétfő, május 20, 2024

Jubileummal jutott tovább a rájátszás újabb győztese

Dátum:

Megosztás:

Megkezdődött a NASCAR Cup Series idei rájátszásának második köre a Texas Motor Speedwayen rendezett versennyel. Mivel ezután Talladega és a Charlotte-i Rovál – két kiszámíthatatlan pálya – nyújthat lehetőséget a továbbjutásra, mindegyik bajnokjelölt különös figyelmet fordított a mostani versenyre.

Két bajnok is kiesett a NASCAR idei rájátszásából

- Reklám -

- Reklám -

Már az első szakaszban elkezdődött a mozgolódás, ugyanis hiába vezetett a pole-ból induló Bubba Wallace, az első kiállások után egymás után több sárga is megzavarta a kialakult sorrendet. Austin Dillon kerekét nem rögzítették megfelelően, ezért kivezető körén el is hagyta a gumit és a keréktárcsát is. Ezt követően Alex Bowman és Aric Almirola mutatott be egy páros piruettet.

Kyle Busch választott alternatív stratégiát, és megpróbált kint maradni a használt gumijain a szakasz végéig, azonban 6 körrel a vége előtt megadta magát az abroncs, így véget ért a bajnok versenye. A boxban Denny Hamlin és mentoráltja, Ty Gibbs csattantak össze, közülük csak előbbi tudta folytatni a versenyt.

- Reklám -

Végül egy egykörös sprintet követően Tyler Reddick nyerte a szakaszt, miután legyorsulta Chris Bueschert. A sárga után Martin Truex Jr.-t forgatták ki, így folytatódott a rendes szezon bajnokának pechsorozata.

A PJ1-nak lekezelt külső íven többen is megcsúsztak, egyedül Kyle Larson volt az, aki megpróbálkozott vele, és ennek köszönhetően szinte mindenkit állva hagyott a második szakasz végére. Hamlin próbálta meg követni őt, de csak a harmadik helyre tudott feljönni a forduló egyik meglepetés-embere, Erik Jones mögé.

Wallace – miután az első szakasz végén lelassult – visszacsúszott az ötödik helyre, egy késői sárga miatt azonban – amikor a pályán elfoglalt pozíciót előnyben részesítve nem állt ki, Kyle Larsonnal együtt – visszakerült a második helyre. Kettejük csatája az újraindítás után azonban csak egy körig tartott, Larson régi gumijai ugyanis nem tudtak elegendő tapadást biztosítani neki.

Az újraindításnál történt a verseny legnagyobb csattanása, ugyanis Tyler Reddick és Jones is a falban kötött ki a célegyenesben, ami a Rájátszás pilótái közül Ryan Blaney versenyének vetett véget.

Az utolsó 6 körre engedték el a mezőnyt az utolsó alkalommal, és szinte azonnal az addig sokat nem mutató William Byron állt az élre, és meg is tartotta a helyet a Hendrick Motorsports 300. győzelmét szerezve meg ezzel.

Wallace a kopott gumikon Ross Chastain mögé is visszacsúszott, így végül csak harmadik lett. Elmondása szerint nem kellett volna sorozatban harmadjára is a külső ívet választania, és  nem kényszerítette a nehezebbik vonalra.

Chastain az utolsó szakasz kezdetén még a 30. helyen állt, majd kockáztatva sokáig nem állt ki, és végül a három hónapja, Nashville-i győzelme óta a legjobb helyezését érte el.

# Pilóta Csapat Márka Pontok
24 William Byron Hendrick Motorsports Chevrolet 3083 0
11 Denny Hamlin Joe Gibbs Racing Toyota 3074 -9
17 Chris Buescher RFK Racing Ford 3059 -24
20 Christopher Bell Joe Gibbs Racing Toyota 3057 -26
19 Martin Truex Jr. Joe Gibbs Racing Toyota 3056 -27
1 Ross Chastain Trackhouse Racing Team Chevrolet 3049 -34
6 Brad Keselowski RFK Racing Ford 3045 -38
5 Kyle Larson Hendrick Motorsports Chevrolet 3039 -44
23 Bubba Wallace 23XI Racing Toyota 3037 -46
45 Tyler Reddick 23XI Racing Toyota 3036 -47
12 Ryan Blaney Team Penske Ford 3027 -56
8 Kyle Busch Richard Childress Racing Chevrolet 3022 -61