back to top
szombat, július 20, 2024

Még Johnson sem tudja, mi lesz vele 2023-ban

Dátum:

Megosztás:

Jimmie Johnson a szavai alapján valószínűleg úgy tervezett, hogy mostanra már meglesz a 2023-as szerződés a Ganassival. Ennek viszont egyelőre nincs nyoma.

- Reklám -

2022-re Jimmie Johnson kibővítette részszezonját az oválversenyekkel, ez pedig nagyon jót tett az eredményeinek. Rögtön a szezon első ilyen jellegű versenyén, Texasban toronymagasan addigi legjobb eredményét érte el és lett hatodik. Az Indy 500-on még az élen is töltött kört, igaz, végül összetörte az autóját és csak huszonnyolcadikként értékelték.

- Reklám -

Egészen kiválóan sikerült Johnson számára az iowai duplaforduló. Itt az első futamon megint tudott vezetni, végül azt a tizenegyedik helyen fejezte be. A másodikon aztán még a texasi legjobbját is megfejelte eggyel, és ötödikként intették le.

Hiába azonban a kiváló ováleredmények, még maga az érintett sem tudja, mi lesz vele 2023-ban. Pedig ő egyébként a szavai alapján maradna, és úgy tűnik, úgy is tervezett, mostanra már összeáll ehhez minden.

- Reklám -

Még mindig dolgozunk azon, hogy összeálljon a jövő évi program” – mondja kicsit csalódottan Johnson. „Bárcsak tudnék ezzel kapcsolatban többet mondani. Jó lenne ezt minél hamarabb lerendezni.

A maga 47 évével a szintén ugyanennyi idős Hélio Castroneves mellett Johnson a mezőny legidősebb versenyzője. Így akár a kora is egy faktor lehet a döntéshozatalban. Ő maga mindenesetre nem érzi magát öregnek.

A fejemben inkább a teljes szezon van. Egyelőre ez is a célom.

Ebben két dolog is közrejátszhat. Csapata, a Chip Ganassi Racing egyrészt perben áll a csapattárs Álex Palouval. Ha nem a spanyol, akkor ki vezeti majd a 10-es rajtszámú, NTT Data által szponzorált autót? Illetve mi lesz Johnson szponzorával, a Carvanával? A cég részvényeinek ára ugyanis nagyságrendileg a tizedére esett, 370 dollárról nem egész 36-ra, mindezt ráadásul kifejezetten rövid idő alatt. Így nagy kérdés, tudja-e finanszírozni a hétszeres NASCAR Cup-bajnok újabb szezonját.

Jimmie Johnson egyébként jelenleg huszadik összetettben, ezzel öt teljes szezonos versenyzőt is maga mögé utasít.